ВодещиКултура

Музеят на хумора в Габрово с изложба плакат „Международна година на безименния пръст“

Музеят на хумора и сатирата в Габрово представя изложба плакат на студенти от Национална художествена академия „Международна година на безименния пръст“. Събитието е насрочено за 30 ноември.

Изложбата представя авторски решения по темата на 34 студенти от специалност „Плакат и визуална комуникация“ в Национална художествена академия, филиали София и Бургас. Хумористичните плакати намират своето място не къде да е, а именно в Музея на хумора и сатирата в Габрово, допълват от Музея.

„Темата на експозицията разглежда безименния пръст и неговото несправедливо неглижиране през годините. Провокиран от това, техният преподавател проф. Георги Янков решава да изправи своите студенти пред изпитание, поставяйки ги пред предизвикателството да решат този „проблем“. Възпитаниците на Национална художествена академия създават 34 сатирични плаката, давайки нови имена на този забравен пръст. В концепциите си те търсят съвременен и необременен прочит на „наболялата тема”, доказвайки важността на лишения от име край на крайника“, обясняват от културната институция.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *