ВодещиНовини

59 атлети участваха в пробег „Колю Фичето“ и третото издание на „Дряново Рън“

Голям спортен празник събра в Дряново десетки лекоатлети от цялата страна. Те се включиха в 54-я шосеен лекоатлетически пробег „Колю Фичето“ и третото издание на „Дряново Рън“ – част от националната верига „България Рън“.

Същия ден бе даден старт на петдесет и четвъртото издание на международния лекоатлетически крос „Колю Фичето“, който е вторият най-дългогодишен шосеен пробег в България. Общо 59 атлети-мъже и жени, от различни възрастови групи, премериха сили в дистанциите от 1000 и 2000 м.

Веднага след приключването му стартира другото голямо състезание „Дряново Рън“ – част от националната верига „България Рън“, което се провежда за трета поредна година в Дряново. Участниците имаха правото да избират два маршрута, в които да се състезават, по-дългият от които е 13 км. В надпреварата призовите места взеха участие 34 от най – добрите български лекоатлети, които премериха сили по пътя от град Дряново до Дряновски манастир. В късата обиколка от 1000 метра имаха възможност да се включат всички желаещи и любители на спорта.

Спортните мероприятия уважи лично президента на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев. Той, заедно с временно изпълняващия длъжност кмет на Община Дряново Красимир Андреев, наградиха победителите.

Маринела Нинева и Стоян Владков отново зарадваха дряновци като двамата спечелиха третото издание на пробега в дистанцията от 13 км.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Радослава Кунчевска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *