ВодещиОбщество

Тодор Георгиев-DJ Teddy Georgo, кандидат за общински съветник с бюлетина 68 и преференция 101: Инициирам законодателни промени с изисквания, на които да отговаря всеки кандидат за местната власт​​​​​

Уважаеми съграждани!

Като водач на листата с кандидати за общински съветници от местната коалиция „За Родно Дряново“ апелирам към всички кандидати за местната власт за повече морал и отговорност!

Във връзка с това искам да споделя моите наблюдения през последните години, в които съм участвал в управлението на община Дряново-три мандата общински съветник и два мандата председател на Общински съвет-Дряново.

Благодарение на този натрупан в годините управленски и административен стаж и опит, не мога да не отбележа, че броят на кандидати за общински съветници и кметове расте главоломно от избори на избори и тази тенденция не е само за нашия град. Тази тенденция касае цялата страна.

Възниква и въпроса кои, какви и колко са дейни общинските съветници, които влизат в общинския съвет.

С оглед на гореизложеното, ако получа отново вашето доверие на 29 октомври, ще апелирам пред двете най-сериозни национални организации в страната, свързани с местната власт – Национално сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ и Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/, да бъдат внесени предложения в парламента за промяна в настоящото законодателство.

И това ще е инициатива, за въвеждане на конкретни условия, при които човек ще може да се кандидати за общински съветник.

Като водач на листата и пример за това в тази кампания, аз ви представям публично:

-Удостоверения от мое име и от лейбъла “DJ Universe“, който обслужвам за липса на задължения към местни „Данъци и такси“.

 

 

 

 

 

 

 

-Удостоверения за липса на задължения мои и на лейбъла към НАП.

-Депозирам също Свидетелство за съдимост, което смятам, че трябва да се изисква задължително от всеки кандидат за общински съветник и това да бъде изрично залегнато в българското законодателство. Нима, такова не се изисква, при заемането на какъвто и да е държавен пост от експерт до министър.

-Правя публично достояние документ за образователен ценз, защото не мога да си представя как е възможно човек без висше образование в 21 век да се кандидатира за кмет или за общински съветник. И затова ще апелирам за промяна в закона – без образователен ценз да не се допускат кандидати за местната власт!

Трябва да има правила и морал, такива каквито ние спазваме в своя професионален и личен път! Такива, които да важат за хората, които се явяват на плакати и заявяват желание да управляват, решават и искат от нас доверието ни! Време е за правила!

Тодор Георгиев-DJ Teddy Georgo, кандидат за общински съветник с бюлетина 68 и преференция 101

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *