ВодещиОбщество

Народната Листа в Дряново е с №68 в интегралната бюлетина

Здравейте уважаеми съграждани,

 

Ние от Гражданско Движение „За Родно Дряново“, съгласувано с всички участници и обединени от общата кауза Дряново, сформирахме листа с кандидати за общински съветници в местните избори на 29 октомври 2023 г. За да участваме в този формат, учредихме и регистрирахме местна коалиция между „ЛЕВИЦАТА!“, ПП „ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ“, ПП „БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ“, КП „БЪЛГАРИЯ НА РЕГИОНИТЕ“, ПП „БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ“, която е вписана в ОИК-Дряново.

Ние от гражданско движение „За Родно Дряново“ сме обединени в стремежа към справедливост и солидарност на всички граждани! Политиката трябва да се провежда от името и в интерес на гражданите. Смятаме, че е настъпило времето, в което гражданското общество решително да поеме отговорността за своето развитие!

Представяме основните ни приоритети по направления:

 1. ОБРАЗОВАНИЕ:

Образованието днес е достигнало своето най-ниско равнище в новата ни история. През последните повече от 20 години никой не прие образователната реформа за свой водещ приоритет. Няма цялостна стратегия за нейното развитие както на национално, така и на регионално и местно ниво. Необходимо е осъвременяване на учебните програми и учебното съдържание с цел практическа насоченост и развитие на умения и компетентности. Повишаване на статута на преподавателския състав (в училищата и в детските градини) и увеличаване размера на възнагражденията им.

 1. ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Мерки за задържане на всички здравни специалисти -лекари, медицински сестри, фармацевти и др. на територията на Община Дряново. Необходимо да се търси възможност за формиране на среден квалифициран медицински персонал, който да може да осигури максимално ефективна здравна помощ на място, за да не се подлага на риск човешкия живот по битови причини – липса на медицински грамотен персонал в малко населено място.Детското здравеопазване е основен ключ към реално подобрение на демографската структура.

 1. ИКОНОМИКА:

Целим да постигнем икономическо развитие за общината, водещо до благоденствие на гражданите, посредством свободно предприемачество и честна конкуренция. Стремежът ни е да бъде установена благоприятна среда за самостоятелно и независимо развитие на индивидуалните инициативи, при високо ниво на обществена отговорност от страна на предприемачите. Oблекчаване на условията за започване и развиване на бизнес, намаляване на административните и регулаторните режими за малките и средните предприятия, зависещи от общинска администрация. Целенасочени действие за привличане на инвеститори, чрез предлагане на общински терени и земи за производствени бази и помещения. Това цели разкриване на нови работни места, увеличаване на производството, развитие на търговията и услугите. Честни конкурси и реален достъп на всички до обществени поръчки.

 1. КУЛТУРА И ТУРИЗЪМ:

Запазване на културно-историческите ценности в региона. Засилена реклама и разпространение на културното наследство и туризма. Превръщане на град Дряново в една от водещите културно-исторически дестинация и привлекателно място за туристите от всички краища на страната и чужбина. Развиване дейността на Туристически информационен център. Инициативи свързани с творчеството и дейността на знаменити за града личности. Създаване на туристически карти на забележителностите в общината, както и за туристическите обекти и местата за настаняване.Подпомагане на дейността, както и реклама на всички хотелиери и собственици на къщи за гости на територията на Община Дряново.

Каузата  “За Родно Дряново” е подкрепена от изключително чисти, честни, отговорни, интелигентни, начетени, успели, най-вече Човеци, доказали се в своята професия, винаги загрижени за дряновци, трудолюбиви хора, личности с висок морал!

 

Представяме Ви нашия отбор!

 

 1. Тодор Георгиев – Водещ и DJ /Управител на музикален музикален лейбъл/
 2. Д-р Иван Събев – Икономист, преподавател в ТУ-Габрово
 3. Ивайло Лисичков – Икономист, проджект мениджър
 4. Д-р Снежана Досева – Стоматолог
 5. Румяна Петричева – Рентгенов лаборант
 6. Йорданка Иванова – Семеен бизнес
 7. Нели Алексиева – Административен директор
 8. Йоан Асенов – Водещ и DJ
 9. Венета Драгостинова – Кулинар
 10. Михаела Маринчева – Стилист – Фризьор
 11. Цветомил Стефанов – Управител на частно горско предприятие
 12. Борислав Павлов – Фризьор-бръснар
 13. Д-р Владимир Ванев – Специализант по обща хирургия

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *