Общество

Иван Марев, кандидат за кмет на община Дряново от ГЕРБ: Дряново се нуждае от добра симбиоза между правилни инвестиции за привличане и задържане на млади кадри

-Господин Марев, как един успял магистър-фармацевт в София взима решение да се премести в малък град като Дряново и се кандидатира за кмет на общината?

-Дряново е моят роден град, където са корените ми и най-близките ми. Беше много отговорно и трудно да взема това решение, тъй като бях в абсолютната зона на комфорт с работеща аптека, уважаван и почитан от хората в една малка община. Когато бях избран за лидер на ГЕРБ в местната структура на град Дряново, това беше един нормален преход и издигането на кандидатурата ми за кмет бе напълно логична. Получил подкрепата от сплотения ни колектив, поех отговорността и съм сигурен, че с натрупания опит и умения ще бъда достойният избор.

-От какво се нуждае Дряново, за да се превърне в модерен европейски град, който пази спецификите на региона, възрожденския си дух, но и предлага добри условия за реализация и живот на хората?

-Дряново се нуждае от добра симбиоза между правилни инвестиции, работа в насока за чист и зелен град, който е подходящ за живот за хора от всякакви възрасти. Трябва да се работи за задържане на младите семейства, защото в тях е бъдещето на Дряново. Същевременно с това трябва да се запазят и традиционните порядки, обичаи и ценности, защото не трябва и да се забравя миналото, а до го съхраняваме и предаваме на следващите поколения.

-Какви мерки сте набелязали да предприемете , за да може това да се случи?

-Трябва да се предприемат мерки, като се предоставят благоприятни условия за развитие на инвестициите и start-up проекти с цел привличане и задържане на млади кадри. Трябва да има задължително работеща администрация, която да е отворена към хората и бизнеса. Също така трябва да се положат усилия и насоки към подобряване на здравеопазването, защото липсват млади специалисти, което след кратко време ще доведе до пълен здравен колапс. Не трябва да се подценява и образованието, културата и спорта, а постоянно да се работи към подобряване на съответната инфраструктура и среда.

-Кои са основните проблеми на Дряново и как ще се справите с тях?

-Основните проблеми на общината са липса на прозрачност и близка връзка с жителите с цел разрешаване на важни за тях проблеми. В редица населени места има проблем с водоснабдяването и остаряла водопреносна мрежа. В селски райони, където има и къщи за гости, инфраструктурата е лоша и това със сигурност компрометира развитието на туризма. В малките населени места има проблем на възрастното население на ниво транспортна свързаност с Дряново. Друга лоша тенденция е излизането на деца от общината още на ниво детска градина и първи клас.

-Ситуацията в общинският съвет винаги е била трудна. Очаквате ли да получите подкрепа, за да бъде успешно развитието на общината с предложените от Вас мерки?

-Всеки кмет иска да има работещ общински съвет с цел подкрепа, добра работа и успешно развитие на общината. Отворен съм за диалог с всички политически формации и заявявам , че няма да има конфронтация и противопоставяне. Мисля, че когато има правилен подход, разумна политика, разбирателство, вслушване и работа в екип, винаги ще има нужните резултати.

-Как виждате Дряново след четири години?

-Аз винаги съм реалист с оптимистично мислене. Надявам се, след четири години, Дряново да е място, което с гордост да се посочи като пример за малка община. Град с отлични условия за живот и туризъм, с щастливи жители, при които надделява добротата, които да развиват и прославят града, пазейки нашите корени, традиции и наследство! Искам да благодаря за интервюто и за дадената ми възможност да бъда ваш събеседник!

Скъпи, съграждани! Бих се радвал ако ме подкрепите на 29 октомври като гласувате с бюлетина № 7!

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *