Общество

Иван Марев, кандидат за кмет на община Дряново и листа за общински съветници от ГЕРБ

Иван Марев 101

Магистър-фармацевт-Кандидат за кмет на община Дряново

Иван Марев е роден на 9 ноември 1978 г. Произхожда от стар дряновски род, второ поколение магистър-фармацевт. Майка му Лина Марева е била сред най-уважаваните специалисти в региона с дългогодишен стаж в държавната аптека, впоследствие със своя собствена. Баща му Нено Марев е бил футболист в местния “Локомотив“, а целият му трудов път е преминал във Вагонния завод.

В продължение на 13 години Иван Марев работи във водещи аптеки в София като управител и организатор на работната дейност и подбора на персонал. С натрупания управленски опит и знания, стартира собствен бизнес и от 5 години управлява собствена аптека, като избира район със застаряващо население, в който е нямало аптека.

Целият му трудов път преминава в хуманната мисия да лекува и помага на хората като отдаден професионалист и човек, а личният – да подкрепя и подпомага развитието на Дряново.

Иван Марев е страстен любител на футбола, участвал във всички юношески формация на ФК „Локомотив“ – Дряново. И до днес е познат на дряновци с обичта си към родния футбол, подкрепата и спонсорствата си за клуба.
С дарения Иван Марев подкрепя и развитието на талантливи млади дряновци.

Средното си образование завършва с отличие в СОУ „Максим Райкович“. Следвайки примера на своята майка, завършва магистърска степен по специалност „Фармация” в Медицински Университет-София през 2006г. В момента изучава Здравен мениджмънт във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Иван Марев има син, Виктор, на 17 години.
Свободното си време обича да прекарва със семейството си. Любими спортове са му футбол, колоездене и бокс. Солидните му знания в областта на английския футбол го правят отличен събеседник и коментатор, участващ в спортни рубрики и публикации!
Владее английски език.

 

Д-р Теодора Мъглова
Лекар-педиатър
Магистър по „Здравен мениджмънт“

Д-р Теодора Мъглова е лекар-педиатър към МБАЛ “Д-р Тота Венкова“-Габрово и към Медицински център в Дряново. Удостоена е с почетен знак и грамота в категория ”ОТЛИЧЕН ЛЕКАР ОТ РЛК ГАБРОВО 2021 г.”.
Д-р Мъглова е общински съветник към Общински съвет – Дряново мандат 2019-2023 година. От юни 2020 г. е председател на Постоянна комисия ”Здравеопазване, социални дейности и жилищно настаняване” към Общински съвет – Дряново. Работи активно върху редакцията и приемането на правилници за финансово подпомагане на семейства с новородени или осиновени деца; семейства и двойки с репродуктивни проблеми, както и деца сираци. От януари 2022 г. е председател на Комисията за дейността на „Общински солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от община Дряново“.
Теодора Мъглова завършва с отличие средното си образование в Национална Априловска гимназия и висше образование – Медицина към Медицински университет-София – професионална квалификация-лекар. Отличник е на випуск 2013 на МУ-София, за което е удостоена с грамоти от Медицински факултет и Български лекарски съюз. В периода 2015-2019 г. специализира Педиатрия с бази за обучение към МУ-София, МУ-Плевен и МБАЛ-Габрово, като защитава с отличие всички колоквиуми пред изпитните комисии. Месец декември 2019 г. защитава държавен изпит за специалност. Завършва и специалност „Здравен мениджмънт“ към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Стопански факултет, като защитава с отличен дипломна работа на тема „Управление на организационната култура”.
Д-р Теодора Мъглова е майка на две деца – момиче и момче.

Преслава Йонкова 103
икономист

Преслава Йонкова е три мандата общински съветник в Дряново. През мандат 2015-2019 г. е и заместник-председател на Общински съвет – Дряново.
От месец Май 2022 г. е началник-отдел „Стопанска дейност и жилищна политика“ в Община Габрово. От 2014 г. до 2022 г. работи като главен директор на главна дирекция „Аграрно развитие“ в Областна дирекция „Земеделие“ – Габрово, а от 2000 г. до 2014 г. работи в общинска служба по земеделие – Дряново.
Преслава Йонкова завършва висше образование във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ специалност „Финанси“, а средното си – в Техникум по обществено хранене – Габрово.

Има един син.

Деница Вачкова 104
Експерт социални дейности

 

Икономист по образование, социален работник по призвание – Деница Вачкова от години е избрала да помага на хората в нужда.
Тя е началник отдел „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Габрово. От 2015 г. до 2019 г. е заместник – кмет на Община Дряново с ресор „Социални дейности, образование, здравеопазване, култура, туризъм и спорт“. От 2003 г. до 2015 г. работи в „Агенция за социално подпомагане“ – Дряново и е заемала длъжностите началник отдел „Закрила на детето“ и началник отдел „Социално подпомагане“. Шест години работи като социален работник в Общинска служба за социално подпомагане – Дряново. Ръководител е на проекти в социалната сфера.
Деница Вачкова завършва висше образование в СА „Д.А. Ценов“, гр. Свищов – магистър по „Социално и застрахователно дело“ и магистър по „Аграрна икономика“. Притежава придобита квалификация за учител по Икономическа педагогика. Средно образование завършва в Техникум по икономика „Рачо Стоянов“ гр. Дряново.
Семейна е, с една дъщеря.

Венелин Енчев 105

Електроинженер

Венелин Енчев работи в Национална компания „Железопътна инфраструктура“, поделение „Електроразпределение“ като оператор на електрическа подстанция в Дряново. От 2015 до 2019 г. се реализира в сферата на производството във Великобритания, две години работи като монтьор, електрооборудване. Има дългогодишен опит и като търговски представител. Практикува и водно спасяване.

Венелин Енчев завършва висше образование в Технически университет – Габрово, инженерна специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане” и средно – в Техникум по транспорт и машиностроене „Димитър Крусев“ в Дряново.
Венелин Енчев е бивш състезател по самбо в дряновския спортен клуб, републикански вицешампион през 1997 г.

Владее английски език.
Роден на 3 октомври 1980 г. в Дряново, има един син.

Мирослав Острев 106
предприемач

Мирослав Острев развива успешно семеен бизнес от 2000 г. за търговия на едро и дребно на сувенири, детски играчки и стоки за бита. Има търговски обекти в центъра на Дряново и до Дряновски манастир. От 1995 до 2000 г. работи като техник на кабелна телевизия и интернет в местния кабелен оператор.
Мирослав Острев е дипломиран агроном-инженер. Завършва висше образование във Висшия селскостопански институт в Пловдив, специалност „Лозаро-градинарство“ и средно – в ПТГ „Д-р Никола Василиади” в Габрово.
Като бивш футболист на ФК „Локомотив 1927“ Дряново, Мирослав Острев е настоящ привърженик на местния тим. През свободното си време се занимава със спорт.
Семеен е, с един син.

 

Росица Иванова 107 , кандидат за кмет на с. Царева ливада
Ръководител движение, ЖП гара

Росица Иванова работи от 2015 г. като ръководител движение на ЖП гара -Плачковци. От 2006 до 2015 г. е стрелочник на ЖП гара – Плачковци и Горна Оряховица. Пет години работи като технически сътрудник в кметство Царева ливада.
Завършва Земеделски колеж в гр. Пловдив, специалност „Икономика на туризма“. Завършила е и обучителен курс в Център за професионална квалификация на НКЖИ с придобита специалност „Ръководител движение с право на билетоиздаване“. Възпитаник е на ПГИ „Рачо Стоянов“ в гр. Дряново.

Росица Иванова има един син.

 

Христо Тумбалов 108
Земеделски производител

Христо Тумбалов е земеделски производител. От 11 години развива собствено стопанство, в което отглежда 77 пчелни семейства и обработва 7 дка с овощни насаждения. Има дългогодишен опит в сферата на производството и строителството.
Възпитаник е на Техникум по транспорт и машиностроене „Димитър Крусев“ в Дряново. Преминава и двугодишен курс по обучение за техник-технолог.
Христо Тумбалов е член на църковното настоятелство в с. Косарка. По негова инициатива е открита дарителска сметка за набиране на средства за закупуване на камбана за местния храм в селото. Той е човекът, който се грижи около църквата и в селото да е винаги окосено, чисто и подредено.

Христо е роден на 12.09.1962 г. Има една дъщеря.

Надя Кукурякова 109
Икономист

Надя Кукурякова е общински съветник в Общински съвет – Дряново през мандат 2019 -2023 г. Избрана е за кмет на Кметство Гостилица през мандат 2015 – 2019 г. Като кмет на селото организира и провежда редица инициативи, с които успява да промени облика и имиджа на Гостилица.

Надя Кукурякова има опит в областта на туризма и ресторантьорството, който придобива в България и Кипър. Заедно със семейството си развива бизнес в областта на поддръжката на автомобили. Има опит в работата с европейски проекти и в застраховането.

Средното си образование завършва в ПТГ „Д-р Н. Василиади“, гр. Габрово. През 2014 г. придобива бакалавърска степен във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“, специалност „Мениджмънт на туризма“. Завършила е обучение за квалификация – учител във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Владее добре английски и руски език.
През свободното си време се занимава с йога и туризъм.
Надя Кукурякова е родена на 03.10.1962 г. Омъжена е, с един син.

Даниела Огнянова 110
Моделиер-конструктор

Даниела Огнянова работи като моделиер-конструктор в местна фирма в Дряново и отговаря за изработката на трикотажните облекла за български и европейски марки.

През 2014 г. завършва висше образование в Технически университет – Габрово, специалност „Икономика на търговията“ и средно – в ПГИ „Рачо Стоянов“ в Дряново, специалност „Малък и среден бизнес“.

Владее добре английски език.
Даниела Огнянова е родена на 27.01.1991 г. Семейна е, с една дъщеря.

Наталия Ковачева 111
Оператор съобщения

Наталия Ковачева е трудотерапевт в Дружество за умствено и психически увредени лица – Защитено жилище с. Царева ливада. Избрана е за кмет на Кметство Царева ливада през мандат 2015 – 2019 г. От 1990 до 2015 г. е служител в „Български пощи“. Работила е като началник на „Пощенска станция“ в дряновските села и в габровски пощенски станции.

От 2021 г. Наталия Ковачева изучава „Социални дейности“ в Технически университет – Габрово. Средно образование завършва в Техникум по съобщения – гр. Шумен, специалност „Оператор в съобщенията”.

Родена е на 29.02.1972 г. Семейна, с две дъщери.

Димитър Маринов 112, кандидат за кмет на с. Гостилица
Земеделски производител

Димитър Маринов развива собствено стопанство. От 2005 г. обработва земеделски земи в родното си село Гостилица. Две години е бил председател на земеделска кооперация „Изгрев“. Има опит и в производството. Бил е и инструктор по спортна борба на „Берое“ – Стара Загора.

Димитър Маринов завършва ТМЕТ „Никола Василиади“ – Габрово, специалност „Електрообзавеждане на промишлени предприятия“. Притежава много добри познания и умения за работа по електро и ВИК инсталации.

Димитър Маринов е роден на 23 август 1957 г.

 

Валерия Шуайт 113
Филолог

Валерия Шуайт е специалист по чуждоезиково обучение и комуникации на немски език с богат професионален опит в чужбина. От 2 години живее в Дряново, където развива Езикова школа по немски език.
Валерия Шуайт е следвала и работила в Германия. Познава много добре немската правна система и институционален апарат. Превеждала е при реализирането на проекти на Европейския съюз и е подготвяла кандидати за изпити за сертификати на Гьоте-институт.
Има дългогодишен опит в комуникацията с немско говорящи на ниво дигитални процеси, подръжка и рекламации.
През 2013 г. завършва СУ „Климент Охридски“- София, специалност „Немска филология”. В периода 2000 – 2006 г. учи в Германия – университет в град Кьолн, специалност „Право”.

Омъжена е, има 2 деца.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *