ВодещиОбщество

Трифон Панчев, кмет на община Дряново: Независимостта на България е събитие, което показва колко силен е народът, когато е обединен

Уважаеми съграждани, скъпи дряновци!

Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 115-та годишнина от обявяването на Независимостта на България – едно събитие, което показва колко силен е българският народ, когато е обединен!

Независимостта е завършек на делото на поколения възрожденци и е връх в изграждането на новата българска държавност след петвековното робство!

Има събития в историята, в които няма блясък, няма битки, няма гръм, няма герои, но те са записани със златни букви в историята на народите, защото дават нов път и отварят нова светлина. Такава дата е паметният 22 септември, на който България разкъсва мрежата от политически зависимости и започва да определя своята вътрешна и външна политика.

Манифестът на княз Фердинанд във Велико Търново е голяма победа на българския народ, направила нашата родина равнопоставена с останалите европейски държави. Чрез нея дедите ни завещаха да бъдем единни, неделими, горди, непокорни и независими.

Затова нека днес да си пожелаем да сме достойни техни наследници, да съхраним тяхната история и пренесем през вековете мъдростта им и жаждата за свобода и независимост.

Честит празник!

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *