ВодещиОбщество

Седем кандидати влизат в битка за кметския пост в Дряново

За управник на най-голямото село Царева ливада ще се състезават петима местни жители

Оспорвана надпревара се очаква на предстоящите местни избори за кметския пост в Дряново. Към управленската длъжност са се устремили седем кандидати.

Сред регистрираните мераклии е настоящият градоначалник Трифон Панчев, който е издигнат от „БСП за България“ и ще претендира за втори мандат. Сили ще мерят още фармацевтът Иван Марев от коалиция ГЕРБ-СДС, както и Александър Александров от „Възраждане“. Местна коалиция СП „Български път“ застава зад Светлана Лакова, а ПП „Свобода“ е с кандидат за кмет Мирослав Семов. В предизборното съревнование влизат още Румен Иванов от ПП „МИР“ и Михаил Генчев от ПП „Български Възход“.

Вълнуваща битка се очертава за Управник на най-голямото село в община Дряново-Царева ливада. За Първенец на селището ще се състезават петима местни жители. В село Ганчовец желание да управлява и през идните 4 години е предявил единствено настоящият кмет Тодор Маринов.

„Харесваме си кмета, добре се грижи за селото и заради това не искаме друг. Редно е да спечели от раз“, категорични са жителите на Ганчовец.

За поста в село Гостилица ще мерят сили Димитър Маринов от ГЕРБ и Юлияна Николова от БСП.

В ОИК в Дряново са регистрирани 12 листи с кандидати за общински съветници.

Местната Коалиция „За Родно Дряново“ ще участва в изборите с листа за общински съветници с водач Тодор Георгиев, който е председател на коалицията и досегашния председател на Общинския съвет Тодор Георгиев.
Той обяви, че обединението „За родно Дряново“ се представлява от КОАЛИЦИЯ „ЛЕВИЦАТА!“, ПП „ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА-БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ”, ПП „БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ”, КП „БЪЛГАРИЯ НА РЕГИОНИТЕ” и ПП „БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ”.

„Каузата “За Родно Дряново” е подкрепена от изключително чисти, честни, отговорни, интелигентни, начетени, успели, най-вече Човеци, доказали се в своята професия, винаги загрижени за дряновци, трудолюбиви хора, личности с висок морал! Нашата листа е съчетание между мъдростта и житейския опит, между силната енергията, ентусиазма и идеите на младите хора“, категоричен е Тодор Георгиев, известен още като DJ Teddy Georgo.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *