ВодещиТуризъм

Рекордните 11 702 души са посетили музейните експозиции в Дряново за 8 месеца

Ръстът е от 2 604 туристи спрямо същия период на 2022 година

Рекордните 11 702-ма души са посетили от началото на тази година до края на август през експозициите на Исторически музей – Дряново. Ръстът е от 2 604 посетители за 8 месеца спрямо същия период на 2022 г., когато посетителите са били 9 098 туристи.

„Цифрите говорят за безспорно нараснал интерес към музейните експозиции в града на майстор Колю Фичето. Наличната информация отново поставя август като най-предпочитано за пътувания и семеен туризъм време.

Само в последния месец посетителите в нашите експозиции са 2235 души спрямо 1852 през юли таи година и 1748 през август на предходната година.

От гледна точка на данните, с които разполагаме, не може да не отбележим с радост и най-голямото нарастване на посетители, което имаме през 2023 г. и което надвишава с над хиляда единици миналогодишното за същия период.

То е свързано с посещенията през юни, когато са най-многобройните ученически екскурзии. В него експозициите на Исторически музей – Дряново са посетени от общо 2215 човека, докато през юни 2022 г. те са били 1211″, посочват от Историческия музей в Дряново.

От културната институция уточняват, че статистическите отчети се формират от регистрираната входна такса в категориите учащи, пенсионери, възрастни и безплатните посещения на деца под 7 години, посетители с ТЕЛК, както и посещенията на временните ни изложби в Икономовата къща и експозиция „Колю Фичето”.

Веселина АНГЕЛОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *