ВодещиОбщество

Рали „България“ 2023 премина през Дряново

Рали „България“ 2023 премина през Дряново след като Велико Търново посреща 52-то издание на спортната проява.
Маршрутът на надпреварата е с дължина 150 състезателни километра, които са разделени на 13 изцяло нови и непознати за абсолютно всички скоростни отсечки.

В организацията се включи и Община Дряново, тъй като три от отсечките са на дряновска територия. На 2 септември колите ще се състезават по трасето на рали-спринт „Дряново“ и ще профучат през дряновските села Ганчовец и Керека.

 

Рали „България“ е едно от най-престижните международни автомобилни рали събития в България. То е част от ФИА Европейски рали трофей и привлича множество екипажи от цяла Европа. Ще има и поне три чуждестранни екипажа, включително бившият световен шампион в WRC3 Симоне Темпестини.

Церемониалният старт бе даден в 20:30 часа на 1 септември на площад „Цар Асен I“ във Велико Търново, пред крепостта Царевец.

Същинската част от състезанието започна в 10:00 часа в събота, с първото от общо трите преминавания на дългата 9.75 километра отсечка – „Килифарево“, която е с финал село Ганчовец.

В 10:30 часа бе първото минаване на отсечка „Дряново“ (14.24 км), а двата маршрута бяха повторени в 11:40 и 12:10 часа, преди обедния сервиз в Дряново.
Тогава автомобилите бяха паркирани пред Община Дряново и зрителите имаха възможност да разгледат колите и да се срещнат с екипажите.

 

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Радослава Кунчевска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *