ВодещиНовини

Задържаха осем каруци и три автомобила на нарушители в горите за месец

​​​​​Осем каруци и три МПС – средства на нарушения в държавните горски територии са задържали горските от Северноцентрално държавно предприятие – Габрово през месец август.

Предприятието стопанисва държавните горски територии в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград. Предметите са задържани в резултат на контролната дейност на горските служители и мобилните контролни екипи.

През месец август са извършени 2 267 проверки, от които 799 на обекти за добив на дървесина, а други 792 на превозни средства. В посочения период са проверени и 368 ловци, както и 308 други физически лица, извършвали дейности в горите.

В резултат на контролната дейност са съставени 17 констативни протокола и 58 акта за установяване на административно нарушение (АУАН), 56 от тях са за нарушения на Закона за горите, а останалите 2 за нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча.

Наред с превозните средства са задържани още 75,3 пр. куб. м. дърва, 26 куб. м. обла строителна дървесина, 4 моторни триони и 3 други ловни уреди и боеприпаси. Дървесината, обект на разкрити и неразкрити нарушения през месеца е в размер на 131,7 куб. м.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *