ГорещиНовини

Мария Башева-Венкова официално встъпи в длъжност като губернатор на област Габрово

Областният управител инж. Мария Башева – Венкова на 1 август официално встъпи в длъжност. Церемонията по приемственост се състоя в Заседателната зала на Областната администрация – Габрово.

Досега действащият областен управител Кристина Сидорова предаде символа на държавността – бронзов лъв, изработен от габровския скулптор Адриан Новаков, на своя новоназначен колега.

Сидорова благодари на колектива на Областна администрация за постигнатото до момента и на заместник областния управител Андрей Николов, който днес бе освободен от длъжност.

„ За мен беше удоволствие и чест да работя заедно с вас, но още по-голяма чест е да предам символа на нашата област на Мария Башева. Пожелавам  и устрем и да постига с лекота целите си в Областна администрация. Област Габрово има огромен потенциал и знам, че с екипа на администрацията и уменията на областния управител той ще се разгърне, за да се превърне региона в още по-прекрасно място за живот“, каза още Сидорова.

Мария Башева приветства екипа, като сподели, че именно в Областна администрация е прекарала най-смислените си и ползотворни години. „Осъзнавам, че поемам областта в изключително трудна обстановка – в икономически, политически и социален план. Човек винаги има избор – да бездейства, да се оплаква и недоволства или да се опита в трудната ситуация да направи нещо полезно, градивно, позитивно. Надявам се с вас, екипа на Областна администрация, да успеем да работим успешно, ползотворно, в полза на областта ни. Благодаря на досегашните областен и заместник областен управители – в тяхно лице виждам подкрепа и приятелство, а кабинетът на областния управител винаги ще бъде отворен за тях – за разговори, идеи, инициативи, проекти.“, каза в своето обръщение новоназначеният областен управител.

Досегашният заместник областен управител също благодари на екипа за доброто сътрудничество през последните месеци и подчерта, че всеки един работен ден е бил изпълнен с удовлетворение.

Символичната церемония завърши с размяна на подаръци и обща снимка.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *