ВодещиКултура

Класът по модерен балет към НЧ „Развитие-1869“ в Дряново с награди от международен конкурс

Участниците от три възрастови групи се класираха достойно на Третото издание на състезанието за вокално и танцово изкуство „Бъди звезда“ във Варна

Класът по модерен балет към Народно читалище „Развитие-1869“ в Дряново завоюва престижни награди на международен конкурс.

Талантливите деца участваха в Третото издание на международния конкурс за вокално и танцово изкуство „Бъди звезда“ във Варна.

„Това събитие дава възможност на участниците да представят своят талант и да съчетаят изявата си с една прекрасна почивка в морската столица на България.

“Бъди звезда“ е конкурс, организиран от „Старс Академи“ в три направления- вокал, фолклор и танц. Проявата е включена в календара на Министерството на културата.

И тази година председател на журито беше доц.Етиен Леви, а в неговия състав взеха участие обичаната естрадна изпълнителка Мими Иванова, популярните хореографи Христо Хаджимихайлов и Иван Христов“, информира Антоанета Ставрева, секретар на НЧ “Развитие-1869“-Дряново.

Тя допълни, че културната институция се е представила с участието на класа модерен балет към детската школа по изкуствата в три възрастови групи, с четири изпълнения в различни категории.

„За наша огромна радост и четирите изпълнения донесоха отличия за участниците.

Първо място спечелиха най-големите участници от класа модерен балет със своя характерен танц.

Второто място отново бе завоювано от най-големите също с характерен танц.

Втората група бе оценена от журито с втора награда за нейното танцово шоу.

Най-малките дряновчета спечелиха сърцата на журито с атрактивно танцово шоу и се класираха втори.

В любопитен факт се превърна използването за първи път на популярните кастанети във фолклорния испански танц малагеня, изпълнен от най-големите участници от нашето читалище“, сподели още Антоанета Ставрева.

Преподавател на всички групи е Елеонора Дянкова.

„Дарованието Даная Александрова от Дряново за пореден път доказа себе си.

Тя взе участие в направление вокал, изпълни песните „Доброта“ и „На баща си дъщеря“, като достойно спечели два златни медала. Неин преподавател е вокалният педагог Аделина Колева. Изказвам благодарност и признателност към Мадлена и Николай Александрови, Петя Кръстева, Даниел Андреев и Мирослава Николова за подкрепата, която оказаха на групата по време на конкурса“, подчерта Антоанета Ставрева.

Веселина АНГЕЛОВА
снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *