ВодещиКултура

Голям интерес предизвика книгата на бивш кмет за община Дряново

Десетки се стекоха за представянето на документалната творба на Димитър Димитров „Община Дряново-поглед към миналото. Спомени и размисли“.

Книгата излезе от печат преди броени дни. В нея Димитър Димитров споделя изключително интересни и ценни факти за развитието на Дряново, особено в преломните години от последните две десетилетия на 20-ти век.

Срещата откри водещият Георги Цветков, който припомни на присъстващите част от богатия житейски и професионален път на автора. След това Димитров разказа любопитни случки, свързани с възлови моменти от по-новата история на Дряново.

Той разкри интересни факти за водоснабдяването, за възстановяването на часовниковата кула, за строежа на Ловния дом, за изграждането на ловния парк край село Геня и заселените в него муфлони, елени, сърни, зайци и др., за поликлиника и пр.

Своите поздравления и благодарности към Димитър Димитров изказаха кметът Трифон Панчев, с чиято финансова подкрепа е издадена книгата, председателят на Общински съвет – Дряново Тодор Георгиев, председателят на Туристическо дружество „Бачо Киро“, както и много приятели и бивши колеги.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *