ВодещиОбщество

Тенисистът Дейвид Симеонов от Дряново влиза в един от най-силните университетски отбори в САЩ

Многократният медалист от държавни първенства и турнири по тенис на корт Дейвид Симеонов от Дряново, заминава на 23 август за САЩ. Там спортният талант ще продължи образованието си в Университета на Идианаполис.

Освен това Дейвид ще бъде част от един от най-силните университетски отбори по тенис на корт в страната, завършващ редовно в топ 5 през последните години.

Спортната гордост на Дряново е избран от треньора Малик Табет, след като е играл срещу най-добрата в момента ракета на университета и е убедил специалиста в своите качества.

Дряновският талант ще бъде и единственият български тенисист в университета, където след стриктен подбор влизат състезатели от множество държави. Заради добрите резултати и в спорта, и в училище, Дейвид ще получава и стипендия, която покрива 90% от разходите по образованието му.

На 22 август Дейвид се срещна с кмета на Община Дряново Трифон Панчев и председателя на Общински съвет Тодор Георгиев, за да благодари за голямата подкрепа, която му оказват.

Възпитаникът на Тенис клуб „Кристи“ – Дряново изрази голямата си благодарност и към своя дългогодишен треньор Ивайло Илиев, при когото започва да тренира едва 6-годишен, на директора на ПГИ „Рачо Стоянов“ Мария Събева, както и на всички други, които са били до него през годините.

Веселина АНГЕЛОВА

снимка-Радослава Кунчевска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *