ГорещиОбщество

Рали „България“ 2023 минава през Дряново

На 1 септември във Велико Търново ще бъде даден старт на 52-то издание на спортното събитие

От 1 до 3 септември Велико Търново посреща 52-то издание на Рали „България“.

Маршрутът на надпреварата е с дължина 150 състезателни километра, които ще бъдат разделени на 13 изцяло нови и непознати за абсолютно всички скоростни отсечки.

В организацията се включва и Община Дряново, тъй като три от отсечките са на дряновска територия. На 2 септември колите ще се състезават по трасето на рали-спринт „Дряново“ и ще профучат през дряновските села Ганчовец и Керека.

„Рали „България“ е едно от най-престижните международни автомобилни рали събития в България. То е част от ФИА Европейски рали трофей и привлича множество екипажи от цяла Европа.  Ще има и поне три чуждестранни екипажа, включително бившият световен шампион в WRC3 Симоне Темпестини“, пояснява председателят на Общински съвет-Дряново Тодор Георгиев, който е заклет радетел на спорта.

Церемониалният старт ще е от 20:30 часа на 1 септември (петък) на площад „Цар Асен I“ във Велико Търново, пред крепостта Царевец.

Същинската част от състезанието ще започне в 10:00 часа на следващия ден, с първото от общо трите преминавания на дългата 9.75 километра отсечка – „Килифарево“, която е с финал село Ганчовец.

В 10:30 часа е първото минаване на отсечка „Дряново“ (14.24 км), а двата маршрута ще бъдат повторени в 11:40 и 12:10 часа, преди обедния сервиз в град  Дряново.

Тогава автомобилите ще бъдат паркирани пред Община Дряново и зрителите ще имат възможност да разгледат колите и да се срещнат с екипажите.

Повече информация и подробности относно състезанието можете да намерите в сайта www.rallybg.com.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *