ГорещиОбщество

Освещават нов храм „Успение на Св. Богородица“ в Царева ливада

Освещават новоизградения храм „Успение на Св. Богородица“ в дряновското село Царева Ливада. Церемонията ще се състои на 20 август от 12:00 часа.

„След дълги години труд и усилия, с помощта и вярата на всички жители на селището, църквата вече е реалност. Ритуалът по официалното откриване на храма ще започне от 8:00 часа с възкресно-празнична утреня, благославяне на новия християнски дом за извършване на богослужения. След това ще бъде отслужена първата света Божествена литургия от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий“, съобщават организаторите.

Празникът ще продължи с изпълнения на местни самодейци, празничен курбан за здравето жителите на селото.

Ръководството на община Дряново, кметство Царева ливада и църковното настоятелство при храма канят жителите и гостите на общината да бъдат част от това така важно, вълнуващо и дългоочаквано за целия район събитие.

През август календарът на с.Царева ливада е пълен с още много и различни мероприятия. На 17 август от 19 часа ще се проведе спортна анимация за деца като забавлението ще е в централния парк на селото.

Организаторите Община Дряново, кметство Царева ливада и Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни, които канят всички деца от село Царева ливада и околността да се забавляват заедно.

Приятните изненади в Царева ливада продължават и в края на месеца, когато навръх традиционния празник на селото – 26 август, в празничната програма ще участва певицата Тони Димитрова.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *