ВодещиОбщество

Общински помещения стават депо за противопожарна техника

Искането е на ​​​​​Фондация „Национален център за борба с бедствия и аварии“ и е одобрено от местния парламент в Дряново

Предоставят две помещения, които са общинска собственост, които ще бъдат използвани като депо за съхраняване на противопожарна техника. Искането е на ​​​​​Фондация „Национален център за борба с бедствия и аварии“ със седалище град Дряново. Предложението е одобрено на сесия на местния парламент.

Едното от помещенията се намира в село Денчевци и е в административна делова сграда, в която се помещават читалище, кметство, магазин, здравна служба и поща.

Второто отредено помещение е в село Караиванца и също е в административна сграда.

„Съхраняваните в общинските помещения противопожарна техника и оборудване да се предоставят безвъзмездно, при необходимост, на жителите на община Дряново с цел поддържане на сигурността и благосъстоянието им. Общинският съвет възлага на кмета на община Дряново Трифон Панчев да извърши всички фактически и правни действия по предоставяне на помещенията на Фондация „Национален център за борба с бедствия и аварии“, пише в решението на местните парламентаристи.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *