ВодещиОбщество

​​​​​Младите кадри в общинската администрация на Дряново са почти 50 %

В Общинска администрация Дряново, броят на служителите до 35-годишна възраст тази година е 23, което е почти 50 % от всички щатни служите в кметството.

„Участието на младежите в процеса на вземане на решение на местно и регионално ниво се осъществява предимно чрез сътрудничество с местните и национални власти.

От друга страна участват и пряко в работата на администрацията като средният процент на младите кадри (до 35 г.), заемащи изборни длъжности-кметове на общини и кметства, общински съветници в общините е около 8 %. Има и общини, където практически липсват млади хора на изборна позиция, т.е. 0%. Средният относителен дял на младите хора, заемащи експертна или ръководна длъжност в администрациите на общините, е около 26 %“, посочват от общинската управа на Дряново.

Както повечето от общините в България, така и Община Дряново полага усилия да ангажира все повече млади хора в обществения живот на населеното място. Една от добре утвърдените традиции е провеждането на инициативата „Мениджър за един ден“.

жегодно общинска администрация – Дряново е домакин на ученици от ПГИ „Рачо Стоянов”. Община Дряново и дряновските училища участват в номинациите на ИМКА – Габрово за Доброволец на годината, като през годините младежи от Дряново получават отличия и призови награди, в различните категории на номинациите.

В община Дряново работят 13 читалища, 2 от които в града. В различните читалищни формации, клубове, вокални групи, танцови състави и школи по изкуствата участват значителен брой от младите хора от общината.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *