ГорещиНовини

„Лятно кино на път“ гостува в Дряново

„Лятно кино на път“ спира в неделя в Дряново. Прожекцията ще е при вход свободен и ще се състои в парк „Максим Райкович“. Събитието ще е подходящо за всички възрасти, а сядането в тревните площи ще е  разрешено.

„Програмата стартира с два филма за деца – анимацията „Баба“ на Димитър Димитров и игралния „Драсканица“ на Любомир Печев. Акцент на вечерта ще е „Под един покрив“ на режисьора Симеон Цончев, носител на множество отличия, сред които номинации на „София филм фест“, „Златна роза“ и „Двореца“.

Той разказва за чужденец от горния етаж, който тормози с непрестанното си свирене живеещия отдолу педант, докато един ден не е принуден да се раздели с любимото си бузуки“, информират организаторите от „Кинематограф“, съобщиха организаторите.

Те допълват, че „Кинематограф“ е на път за най-дългото турне, осъществявано някога в България само за късометражно кино. Събирайки най-новото и най-доброто от българското и световно късометражно кино, целим да представим младите български творци, но и страхотното разнообразие и мъдрост, които можем да открием в тази ниша на киното.

Над 20 български филма ще бъдат представени в 12 града през август, посочват на сайта си от „Кинематограф“.

След Дряново, на 15 август, „Лятно кино на път“ ще гостува в Севлиево, на 16 – в Плачковци, на 17 – в Полски Тръмбеш, на 18 – в Русе, на 20 – в Кула, на 24 – в София, на 25 – в Бургас.

Веселина АНГЕЛОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *