ВодещиПроекти

Изграждат фотоволтаична станция върху сградата на Община Дряново

Инвестицията е за близо 700 000 лева

Община Дряново спечели финансиране по проектно предложение „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на общинска администрация-Дряново“ на стойност 677 474 лв. Средствата са по процедурата „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност“.

Дейностите по проекта предвиждат на скатния покрив на кметството да бъде монтирана автономна фотоволтаична система за собствени нужди с монокристални фотоволтаични панели, с обща инсталирана мощност от 43kWp и акумулаторна батерия 5kWh. Ще бъде извършен ремонт и топлоизолиране на основния покрив, топлоизолиране на покрив на тераса над първия етаж, както и на пода над неотопляемо сутеренно ниво.

Изпълнението на проекта ще подобри условията в сградата на Общинска администрация-Дряново и ще намали разходите за електроенергия.

„Работата по кандидатстването за този проект започна през юли 2022 г., когато Държавен фонд „Земеделие“ обяви кампания за набиране на проектни предложения. С решение №665 на местния парламент от 28 октомври 2022 г., общинските съветници единодушно подкрепиха предложението на кмета Трифон Панчев за кандидатстване по процедурата за енергийна ефективност. След проведени пазарни консултации и извършване на всички съгласувателни процедури, проектното предложение на Община Дряново беше регистрирано на 23 февруари 2023 г. Списъкът с одобрените кандидати беше публикуван в сайта на Държавен фонд „Земеделие“ на 1 август“, споделиха от общинската управа на града.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *