ВодещиОбщество

Изградиха пешеходен прелез за 52 800 лева в междугарието Дряново-Царева ливада

Съоръжението гарантира безопасното преминаване през железния път

Изграден е пешеходен прелез в междугарието  Дряново – Царева ливада, който осигурява безопасното преминаване.

През тази година Община Дряново задели 52 800 лева от капиталовата програма, с които е направено съоръжението на ул.“Ангел Кънчев“, което ще облекчи живущите в този район.

Придобивката е факт след проведени поредица от срещи в Министерството на транспорта и с ръководството на БДЖ. Проектът е реализиран след като е бил съгласуван с всички институции.

Положена е асфалтова настилка между коловозите. Има осветление и видеонаблюдение. Освен асфалтово покритие е добавена и еластична настилка, която е доставена от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Поставени са прегради за промяна на направлението на пешеходния поток, който да принуди пешеходците да се огледат и в двете посоки. Така преградите ще възпрепятстват и нерегламентираното преминаване на автомобили.

При изграждането на прелеза е инсталирано LED осветление, което да осигури добрата видимост на съоръжението и на пешеходните трасета след него. Монтирани са и 3 камери за видеонаблюдение на обекта. Монтирани са и необходимите указателни стълбове и знаци.

 

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Радослава Кунчевска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *