Новини

Движението през прохода Шипка ще бъде ограничено на 19 август заради честванията на 146-ата годишнина от Шипченската епопея

Трафикът ще се пренасочва през Прохода на Републиката: за пътуващите от Северна към Южна България – от Русе и Велико Търново през Дебелец – Проход на Републиката – Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас; за пътуващите от Южна към Северна България за Велико Търново и Русе през Гурково – Проход на Републиката – Дебелец.

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по маршрута:  Габрово – Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

Движещите се по път „Обход“ на град Габрово и етапна връзка с път I-5 в посока връх Шипка ще се отклоняват при пътен възел „Дядо Дянко“, през Габрово по път III-552 и път II-55 през Прохода на Републиката, съобщиха още от АПИ.

В област Стара Загора движението към Прохода на Републиката ще преминава по маршрут: път Калофер – Казанлък – път Гурково – Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ – връзката на пътя Стара Загора – Казанлък с Подбалканския път.

През прохода „Шипка“ ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

В честванията на 19 август ще участва държавният глава Румен Радев, под чийто патронаж е националното честване. От Областна администрация – Габрово вече обявиха програмата за събитието.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *