ГорещиКултура

Бивш кмет събра в книга любопитни факти за Дряново

Документалната творба „Община Дряново – поглед към миналото. Спомени и размисли“ на Димитър Димитров ще бъде представена на 23 август

Излезе от печат нова ценна книга за историята на Дряново. Автор на документалната творба „Община Дряново – поглед към миналото. Спомени и размисли“ е Димитър Николов Димитров.

Той е бил кмет на Дряново в периода 1981 – 1990 година и председател на Общински съвет от 1995 до 1999 година. Като активен участник в обществения живот на града и натрупан солиден административен опит, Димитров споделя важни и интересни факти от по-новата му история.

В книгата авторът е описал любопитни истории за водоснабдяването на Дряново, възстановяването на часовниковата кула, изграждането на поликлиниката, на новото крило на Дряновския манастир, на новата сграда на Ловния дом, за цялостното благоустрояване на населените места и за стопанския живот преди и след 1989 г.

Поместени са също десетки архивни снимки и документи, които допълват интересния разказ.

Книгата се издава в навечерието на 80-годишнината на Димитър Димитров, с подкрепата на Трифон Панчев, кмет на община Дряново.

Официалното представяне на книгата ще се състои на 23 август, 17:30 ч., в Ритуалната зала на кметството.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *