ГорещиОбщество

Учредиха Гражданско движение „За Родно Дряново”

„Организацията бе създадена с цел извършване на общественополезна дейност и съпричастност към нуждите на гражданите“, казва Тодор Георгиев, който е председател на Общинския съвет и е начело на Гражданското движение

Десетки съмишленици на 11 юли учредиха Гражданско движение „За Родно Дряново”. Събитието уважиха кметът на община Дряново Трифон Панчев и зам.-кметът Николай Карагьозов. За председател на неправителствената организация, която занапред ще работи активно за развитието на община Дряново, бе избран Тодор Георгиев, известен като DJ Teddy Georgo.

Той е емблематична личност в града на майстор Колю Фичето.

Тодор Георгиев вече има зад гърба си три мандата като общински съветник и два мандата като председател на Общински съвет – Дряново, а освен това е и член на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/. Участва в парламентарни и местни избори от 2003 г. и има богат политически опит. В предизборните надпревари винаги е бил от гражданската квота и никога не е членувал в партии. Два от мандатите си в местната власт е спечелил като участник в листите на ГЕРБ и ПП „Воля“ като част от гражданската квота.

Самият той споделя, че убежденията му са центристко-десни със силно изразена социална политика. Работи активно за развитието на спорта, туризма и рекламата, с което подпомага просперитета и популяризирането на Дряново.
„Създадохме ГД „За Родно Дряново“, за да решаваме наболели проблеми на общината, но без партийни зависимости“, категоричен е Тодор Георгиев.


Той сподели, че на учредителната сбирка всички присъстващи единодушно са подкрепили идеята за активно участие на движението в развитието на родния град, чрез провеждането на различни бъдещи инициативи и мероприятия.


„Движението се създава с цел извършване на общественополезна дейност и съпричастност към нуждите на гражданите. За учредяването на движението „За Родно Дряново“ като неправителствена организация с нестопанска цел бяха необходими минимум 7 членове, както и определяне на седалището на сдружението, дейностите, целите и средствата за постигането им“, посочва Тодор Георгиев.


Избран е Управителен съвет на ГД „За родно Дряново“ от 4-ма души с председател Тодор Георгиев, двама зам.-председатели – д-р Снежана Досева и Ивайло Лисичков, и секретар на организацията – д-р Иван Събев.
Офисът на Гражданското движение е на ул. „Станционна”, 13 (до пощата, срещу офиса на Булсатком).


„Вратите на организацията са отворени за посетители! В следващите дни ще представим основните цели и приоритети пред Гражданското движение!“, заявяват от екипа на ГД „За Родно Дряново”.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Радослава Кунчевска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *