ВодещиОбщество

Над 1 тон хартия събра лятната еко кампания „Да превърнем отпадъка в ресурс“

Инициативата е на Община Трявна

Над 1 тон предаден хартиен и картонен отпадък. Това е равносметката след проведената лятна еко кампания на Община Трявна „Да превърнем отпадъка в ресурс“. Инициативата бе организирана от местната власт и успя да приобщи десетки ангажирани деца, техните родители, жители и гости на възрожденския град. Предаването на разделно събрани битови отпадъци се осъществи пред сградата на общинска администрация в града, в рамките на три дни.

„Това е поредно доказателство, че гражданите наистина са будни и ангажирани към опазването на околната среда и мястото, на което живеят. Разделното събиране на битови отпадъци и тяхното правилно изхвърляне е тема с изключително високо значение и наше задължение е да учим децата си на култура и възпитание за отговорност към природата и ресурсите, от които зависи нашият живот. Благодаря на всички, които се включиха, предадоха своите разделно събрани отпадъци и се превърнаха в добрия пример!“, сподели по повод успешно приключилата еко кампания кметът на Община Трявна Силвия Кръстева.

Събрано е и количество отпадъци от пластмаса и стъкло, които заедно с хартиения и картонен отпадък вече са предадени за рециклиране.

За своята активност и ангажираност към лятната кампания „Да превърнем отпадъка в ресурс“ малки и големи получиха книги и еко подаръци от Община Трявна.

Веселина АНГЕЛОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *