ГорещиКултура

Излъчват над 10 филма на фестивала „Киномагия“ в Ганчовец

Цената за достъп до културната проява е 10 лева под формата на дарение за читалището

За десети пореден път се провежда атрактивният фестивал „Киномагия“ в дряновското село Ганчовец. Културната проява е 21-23 юли.

„Тази година инициативата е посветена на режисьора и създател на фестивала- Кирил Станков, който миналата година почина. Организатори са Народно читалище „Денчо Славов-1900″ и съпругата на основателя на фестивала- Милена Лазарова. Ще бъдат показани всички негови запазени филми- 5 документални и един игрален, както и весел видеоклип. Предвидено е да бъдат представени и някои от творческите му експерименти в други области на изкуството. Организирали сме и съпътстваща музикална програма като сме поканили да свирят няколко групи“, сподели кметът на Ганчовец Тодор Маринов.

Събитието привлече в Ганчовец стотици почитатели на киното. През деня някои от филмите се излъчват в салона на читалището, а вечер в двора на културната институция.

„В двете вечери преди прожекциите, които са под звездното небе, жителите и гостите на Ганчовец имат възможност да се насладят на жива музика, изпълнена от обичани музиканти – приятели на Кирил, Ганчовец и неговите фестивали“, информира още Тодор Маринов.

Цената за достъп до фестивала е 10 лева под формата на дарение за читалището.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *