ГорещиОбщество

Дряновци събраха 17 770 лева за лечението на 3-годишната Симона

Мащабното благотворително събитие се състоя на 6 юли на стадион „Локомотив“

Над 1000 човека с добри сърца се събраха на 6 юли на стадион „Локомотив“ в Дряново, за да дадат надежда на 3-годишната Симона, която страда от тежко заболяване. Събрани бях общо 17 770.40 лева по време на благотворителния концерт и откритата тренировка в спортния комплекс.


Благородната проява „Предай добро за Симона“ бе организирана от Община Дряново.

Инициативата бе за набиране на средства за лечението на детето.

В мащабното събитие участваха рапърите Fyre и Dim4ou, Torino & Pashata, PG & DRINK, DJ Diass, DJ Theo. Водещи бяха тандемът – DJ George и DJ Teddy Georgo. В благотворителната изява и откритата тренировка се включва национала Даниел Асенов, който е 6 кратен европейски шампион по бокс за мъже, участник в последните две олимпиади.

Своя принос дадоха именитите лекоатлети Маринела Нинева и Стоян Владков, Калоян Колев – майстор на спорта и заслужил треньор, медалист от световни и европейски първенства – ММА Шумен и още много изявени спортисти и спортните клубове от Дряново и цялата страна.


„Десетки известни певци и музиканти, спортисти, клубове и фирми обединиха усилия за благотворително събитие в Дряново,

с което да бъде подпомогнато лечението на малката Симона, която е диагностицирана с медуобластом (тумор в малкия мозък) и обструктивна цефалия.

Нейният баща работи в Дряново, което прави много хора от града съпричастни и желаещи да помогнат. Операцията за премахване на тумора в малкия мозък е сложна манипулация и в 90% от случаите е неуспешна.

Симона обаче успява да се пребори – при направения ядрено-магнитен резонанс се установява, че образуванието е премахнато напълно и няма разсейки. Симона има още два курса химиотерапия в България, а след това има нужда от допълнително лечение в Германия – имунотерапия, протонотерапия.

Първоначалната сума е 110 000 евро – разход, непосилен за семейството и“,

сподели председателят на Общинския съвет в Дряново Тодор Георгиев, известен още като DJ Teddy Georgo.


Той допълни, че стадион „Локомотив“ е бил предоставен безвъзмездно от местната управа за провеждането на открита тренировка с някои от най-известните и обичани български спортисти, както и концерт с участието на популярни изпълнители, диджеи и танцьори.


„Сред далите своята подкрепа за каузата изпълнители са рапърите Fyre и Dim4ou, любимците с страната – Torino & Pashata, рап-изпълнителите PG & Drink, най-успешния български диджей и продуцент – DJ DIASS, DJ THEO, а водещи на събитието са тандема най-спортните диджей на България – DJ George и DJ Teddy Georgo, талантливите възпитаници от Класа по народно пеене на Ана Борисова – Божидар Данев, Гергана Тодорова и Стасимира Стоянова, Клас по модерен балет към НЧ „Развитие-1869“ с ръководител Елеонора Дянкова, Леон Даниел, Мария Пенчева“, изброи Тодор Георгиев.


По думите му инициативата е била подкрепена с професионално озвучаване и сцена от Пламен Йорданов, собственик на „Би Саунд” ЕООД – Велико Търново.

Включили са се и ФК „Локомотив 1927”, Тенис клуб „КРИСТИ”, Клуб по лека атлетика „Локомотив”, Боксов клуб „Локомотив”, Клуб по спортно ориентиране ”Бачо Киро-94”, Спортен клуб по ММА „Шумен”, Спортен клуб по кикбокс „Шуменска Крепост” Шумен, Спортен клуб „СТИМУЛ”.


„Всички те участваха в откритата тренировка на стадиона в Дряново, водена от Деси Христова, треньор на Спортен клуб „Стимул” – Шумен.

Васил Стоименов и екипът на изворна вода „БАЛДАРАН” осигуриха вода за всички участници в спортното събитие“, уточни Тодор Георгиев.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Община Дряново

 

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

Първа Инвестициона Банка
титуляр – майка – Йоана Христова-Пенковска
BG09 FINV 9150 1317 684533
BIC FINVBGSF
Пощенска банка
BG63BPBI79311028600101
Йоана Стоянова Христова
PAY PAL
Yoana Stoyanova Hristova
[email protected]
REVOLUT @20simona LT373250004190539180

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *