ГорещиКултура

120 деца създадоха 133 творби, свързани с личността и делото на майстор Колю Фичето

Талантливи деца създадоха творби, свързани с личността и делото на майстор Колю Фичето. Националният конкурс „Преминал майстор през земята“ се проведе за втора година.Организатори на проявата са Община Дряново и местният Исторически музей. Конкурсът е посветен на личността и творчеството на всепризнатия възрожденски строител майстор Колю Фичето. Съревнованието бе в три раздела-изобразително изкуство, макет и литературно творчество.
В него се изявиха деца от 5 до 18-годишна възраст.
„В конкурса взеха участие 120 деца със 133 произведения от школи, училища, детски градини и ателиета от градовете Попово, Севлиево, Червен бряг, Кърджали, Плевен, Габрово, София, Търговище, Велико Търново, Русе, Пловдив, Варна, Бургас, Любимец, Ямбол, Асеновград, Казанлък, Ихтиман и Дряново“, обясниха от Историческия музей в Дряново.
Награждаването ще се състои на 1 юни в Икономовата къща. Изложбата с творбите на децата ще бъде на разположение за разглеждане от 1 до 13 юни.
Организаторите благодарят на всички участници, на техните ръководители и родители, на журито, както и на дарителите „Боряна“ ЕООД и „ВСК Кентавър – ИЗ Динамика“ ООД, които оказаха финансова подкрепа на тазгодишното издание на конкурса.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Исторически музей-Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *