ГорещиЛюбопитно

Арт-терапевтът Корнелия Павлова – Прем Гулабо прави концерт с гонгове в Дряново

Специалистката притежава най-голямата колекция от ръчно изработени древни терапевтични инструменти не само в България, но и на Балканския полуостров

Арт-терапевтът Корнелия Павлова – Прем Гулабо ще изнесе концерт с гонгове в Дряново. Атрактивното събитие е организирано от Народно читалище „Развитие-1869“,

насрочено е за 26 юни от 18 часа в ритуалната зала на Община Дряново.

Подобна изява се прави за първи път.
Корнелия Павлова-Прем Гулабо е интуитивен арт терапевт и работи с деца и възрастни с проблеми на емоционално и физическо ниво в Центъра за обществена подкрепа към Народно читалище „Развитие 1869“ в Дряново. Тя е гонг майстор, телесен терапевт, Рейки мастер, РЕМАП терапевт, ОХ карти консултант. Павлова е треньор по Емоционална интелигентност и терапевт Трансформиращо изцеление. Освен това е и фасилитатор по Интергративно дишане и фасилитатор в Емоционално себебалансиране.
Получава индийското си име Прием Гулабо в Индия през 2016 г. по време на обучението си в Аюрведа йога масаж и Грижа за женското здраве.
Създател е на първия Гонг център в България „Gong center Casa Cornelia“ и Фондация за превенция и рехабилитация на рак на гърдата „Безценна като теб“.

Корнелия Павлова провежда звукотерапия за деца, която се оказва много ефикасен метод.

„Звукотерапията е много лежерен и приятен способ за успокояване на нервната система и за хармонизиране процесите в цялото тяло. Използвам етно инструменти, които са първични като звучене. За свиренето на тях не е нужно музикално образование. Важна е вибрацията, която предизвикват. Тя прониква навсякъде и влияе на ментално, емоционално и на физическо ниво, отстранява блокажи, елиминира психически травми, страхове“, обяснява Корнелия Павлова-Прем Гулабо.
Като специалист тя допълва, че да направи концерт с гонгове е интересна идея, чиято цел е обществеността в града да се запознае и дари да усети въздействието на древните етноинструменти.
„Те са създадени преди 4000 години и оказват терапевтично влияние на физическо, ментално, енергийно ниво“, категорична е Корнелия Павлова- Прем Гулабо.


По думите и под въздействието на старинните инструменти се повлияват и множество заболявания.
„Когато човек не се вслушва в душата си, животът намира начин да го спре и да го накара да се вгледа в себе си. Чрез музиката на гонга и вибрациите, които тя създава, се съкращава пътя към самопознанието и изцеляването“, обяснява още Корнелия Павлова – Прем Гулабо.

По време на концерта тя ще свири на 5 инструмента.

Публиката ще има възможност да се наслади и на звука на специални звънчета, които са настроени на определи честоти. Удоволствието от въздействието на етноинструментите ще е около час. Терапевтът ще направи и кратка презентация за всеки от гонговете и ефектът, който поражда. Корнелия Павлова – Прем Гулабо е убедена, че всеки от присъстващите ще почувства положителния ефект на музиката от древните инструменти като успокоение, изчистване на клетъчно ниво на тялото от токсини, отрицателни емоции, освобождаване от болки и страдания и др.

„При терапия с гонгове, някои хора казват, че изпитват особени преживявания, които описват като плаване в океан, пътуване в Космоса, пребиваване на друга планета или навлизане дълбоко в себе си“, обяснява терапевтът. Тя работи с деца и възрастни и от практиката си е установила, че този вид терапия няма никакви противопоказания, а въздействието е единствено благотворно дори и при тежки страдания.

Корнелия Павлова- Прем Гулабо притежава най-голямата колекция от гонгове не само в България, но и на Балканския полуостров. Сбирката и наброява 19 инструмента, които преди хилядолетия са създадени, за да имитират природни звуци. Сред ценните инструменти, на които свири Корнелия Павлова са серия „Планетарни гонгове“, които са настроени на орбиталната честота на всяка една планета от слънчевата система. Друга серия от гонгове, които са изцяло ръчна изработка са на елементите земя, въздух, вода, огън. Най-новото попълнение на колекцията и са три гонга, които са италиански и също са 100 % ръчна работа.

„Всеки отделен инструмент е уникален. Живея в къща и съм заобиколена от кучета, котки, птици. Когато започна да свиря, птиците замлъкват или пък се надпяват с инструментите. Щом ме видят, че посягам към гонга, кучетата идват и лягат около мен, което е показателно за положителните вибрации, които възпроизвежда този най-мощен инструмент“, категорична е Корнелия Павлова – Прем Гулабо.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-авторът и личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *