Общество

Юношите на дряновското „Локо“ грабнаха Купата на кмета на Горна Оряховица

„Локомотив“ (Дряново) спечели Купата на кмета от едноименния международен турнир по футбол за юноши в Горна Оряховица. Три отбора спориха за отличието – двата „Локомотива“ от Горна Оряховица и Дряново и английският „Ротърфийлд Юнайтед“. Турнирът се организира от ОФК „Локомотив“ и Община Горна Оряховица и стана част от празничната програма на града.

В първия мач дряновските „локомотивци“ успяха да се наложат над домакините с 1:0. Втората среща беше най-драматична и победителят се определи с дузпи. В редовното време „железничарите“ от Дряново и гостите от Острова завършиха 1:1. При дузпите по-точни бяха дряновските момчета и така си гарантираха първото място в турнира. В последния ден „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Ротърфийлд“ играха за второто място. „Локо“ поведе с 2:0, но гостите демонстрираха британски стил и натиснаха в края на срещата. Успяха да върнат един гол и дори имаха шанс да изравнят.

В награждаването се включиха кметът инж. Добромир Добрев, зам.-кметът Стефчо Алипиев и шефът на ОП „Младежки дейности спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова. За всички момчета от „Ротърфийлд“ и техните треньори домакините бяха подготвили възпоменателни трофеи. Гостите пък подариха на двата „Локомотива“ по една топка и купа, индивидуални подаръци имаше за всички футболисти на двата български отбора. Преди финалния мач футболистите и зрителите на стадион „Локомотив“ бяха поздравени с „Морски танц“ от мажоретен състав „Българче“ към ОУ „Иван Вазов“ и от фолклорна формация от НЧ „Братя Грънчарови 2002“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *