ГорещиОбщество

СУ „Максим Райкович“ в Дряново организира състезание по спортно ориентиране и Академия за родители

В СУ „Максим Райкович“ – Дряново, се проведе двудневна среща обучение на тема „Спортното ориентиране като средство за добро физическо и психическо здраве“.

Инициативата е на СКО „Бачо Киро-94“- Дряново и с любезното съдействие на ръководството на училището. В срещата взеха активно участие всички ученици от пети до осми клас. Събитието е в изпълнение на проект “Състезание по спортно ориентиране за ученици “, финансиран със средства от Община Дряново и Платформа АГОРА в рамките на проект „Общински фондове за местни инициативи: устойчив модел за подкрепа на активните общности“.
„Дейностите по проектът имат за цел да запознаят учениците с ползите от извънкласните дейности в областта на спорта, за ефективна социализация и развитие на индивидуалните способности на всеки ученик, формиране на нагласи за здравословен начин на живот, изключващ рискови и обществено неприемливи модели на поведение“, посочват организаторите.
Възпитаниците на СУ „Максим Райкович“ ще покажат знания и умения и ще се надпреварват за купата по спортно ориентиране за ученици.


В училището е организирано и друго важно мероприятие. Учебното заведение съвместно с Община Дряново , организира за пореден път „Академия за родители“. Тази година темата е „Как да разговарям с детето си, за да изградя положителна връзка с него?“.
Срещата ще се проведе на 14 юни от 17,30 часа. За участниците са предвидени подаръци – книги,подбрани с тематична насоченост.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-СУ „Максим Райкович“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *