ГорещиКултура

Сдружение „Анна-Фолкарт“ чества 10-годишнината от създаването си с пищен концерт в Дряново

Сдружение „Анна-Фолкарт“ на 24 юни ще отбележи 10-годишнината от създаването си с концерт на площад „Колю Фичето“ в Дряново.

В проявата ще участват възпитаници на народната певица, вокален педагог и преподавател във Великотърновския университет Ана Борисова, Народен оркестър при Национално училище за фолклорни изкуства в Широка лъка и Танцова група „Гъмзовяни“ при НЧ „Трезвеност-1870“- Сухиндол, с ръководител Теодора Костова. Сцената за събитието ще бъде на площад „Колю Фичето“, в старинния квартал „Гилей“.

„Възрожденската архитектура и българската народна музика и танци ще създадат прекрасна атмосфера за жителите и гостите на града навръх един от най-хубавите народни празници – Еньовден“, информират от Община Дряново.
Сдружение „Анна-Фолкарт“ е създадено през 2013 г. от народната певица Ана Борисова. Неговата мисия е да предава от поколение на поколение българските народни песни. Към сдружението има клас по народно пеене, в който се обучават деца от Дряново, както и вокална фолклорна формация „Божуря“. Една от основните цели е съхраняването и популяризирането на стари народни песни от дряновския край.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *