ГорещиОбщество

Община Дряново организира национална кампания „Предай добро за СИМОНА”

„3-годишното момиче се бори с тежко заболяване и се нуждае от спешно лечение, което струва 110 000 евро. Каузата ще подкрепят именити спортисти и музикални изпълнители“, обяви Тодор Георгиев, председател на Общинския съвет в Дряново, известен още като DJ Teddy Georgo

Община Дряново организира мащабна благотворителна кампания „Предай добро за Симона“. Инициативата е за набиране на средства за лечението на 3-годишното момиче. Това съобщи Тодор Георгиев, председател на Общинския съвет в Дряново, известен още като DJ Teddy Georgo.


По този повод на 6 юли от 17:30 часа ще има концерт и открита тренировка на стадион “Локомотив” с участието на рапърите Fyre и Dim4ou, Torino & Pashata, PG & DRINK, DJ Diass, DJ Theo, водещи на събитието е тандема – DJ George и DJ Teddy Georgo.

В благотворителната изява и откритата тренировка се включва национала Даниел Асенов, който е 6 кратен европейски шампион по бокс за мъже, участник в последните две олимпиади. Своя принос ще дадат именитите лекоатлети Маринела Нинева и Стоян Владков, Калоян Колев – майстор на спорта и заслужил треньор, медалист от световни и европейски първенства – ММА Шумен и още много изявени спортисти и спортните клубове от Дряново и цялата страна.


„Десетки известни певци и музиканти, спортисти, клубове и фирми обединяват усилия за мащабно благотворително събитие в Дряново, с което да помогнат за лечението на малката Симона, която е диагностицирана с медуобластом (тумор в малкия мозък) и обструктивна цефалия. Нейният баща работи в Дряново, което прави много хора от града съпричастни и желаещи да помогнат.

Операцията за премахване на тумора в малкия мозък е сложна манипулация и в 90% от случаите е неуспешна. Симона обаче успява да се пребори – при направения ядрено-магнитен резонанс се установява, че образуванието е премахнато напълно и няма разсейки. Симона има още два курса химиотерапия в България, а след това има нужда от допълнително лечение в Германия – имунотерапия, протонотерапия.

Първоначалната сума е 110 000 евро – разход, непосилен за семейството ѝ“, сподели Тодор Георгиев.


Той допълни, че стадион „Локомотив“ е предоставен безвъзмездно от местната управа за провеждането на открита тренировка с някои от най-известните и обичани български спортисти, както и концерт с участието на популярни изпълнители, диджеи и танцьори.


„Сред потвърдилите подкрепата си за каузата изпълнители са рапърите Fyre и Dim4ou, любимците с страната – Torino & Pashata, рап-изпълнителите PG & Drink, най-успешния български диджей и продуцент – DJ DIASS, DJ THEO. Водещи на събитието са тандема най-спортните диджей на България – DJ George и DJ Teddy Georgo, талантливите възпитаници от Класа по народно пеене на Ана Борисова – Божидар Данев, Гергана Тодорова и Стасимира Стоянова, Клас по модерен балет към НЧ „Развитие-1869“ с ръководител Елеонора Дянкова, Леон Даниел, Мария Пенчева“, изброи Тодор Георгиев.


По думите му инициативата ще бъде подкрепена с професионално озвучаване и сцена от Пламен Йорданов, собственик на „Би Саунд” ЕООД – Велико Търново. Ще се включат и ФК „Локомотив 1927”, Тенис клуб „КРИСТИ”, Клуб по лека атлетика „Локомотив”, Боксов клуб „Локомотив”, Клуб по спортно ориентиране ”Бачо Киро-94”, Спортен клуб по ММА „Шумен”, Спортен клуб по кикбокс „Шуменска Крепост” Шумен, Спортен клуб „СТИМУЛ”.


„Всички те ще участват в откритата тренировка на стадиона в Дряново, която ще води Деси Христова, треньор на Спортен клуб „Стимул” – Шумен.


Васил Стоименов и екипът на изворна вода „БАЛДАРАН” ще осигурят вода за всички участници в спортното събитие. В часовете преди това ще бъде организиран и базар в парка пред спортния комплекс, приходите от който също ще бъдат дарени за лечението на Симона. Събитието ще се излъчва на живо в Yotube и канала на Община Дряново от класа на Теди Джорджо – Йоан Асенов, Ангел Иванов, Иван Димитров, Димитър Филипов и Петър Ламбев“, уточни Тодор Георгиев.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
Първа Инвестициона Банка
титуляр – майка – Йоана Христова-Пенковска
BG09 FINV 9150 1317 684533
BIC FINVBGSF
Пощенска банка
BG63BPBI79311028600101
Йоана Стоянова Христова
PAY PAL
Yoana Stoyanova Hristova
[email protected]
REVOLUT @20simona LT373250004190539180

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *