ГорещиОбщество

Мащабна ремонтна дейност кипи в Дряново

Община Дряново работи активно по изпълнение на планираните за годината ремонтни дейности, уверяват от кметската управа.

„Напредват ремонтните дейности по редица проекти, планирани за изпълнение през тази година. Започна полагането на новата пътна настилка и в ж.к. „Успех“, включително по тротоарите. С това цялата улична мрежа в квартала ще бъде напълно обновена в рамките само на две години. Почти завърши подмяната на водопровода по улица „Бачо Киро“ и вече е в ход премахването на старите бордюри. Предстои полагане на нова асфалтова настилка и обновяване на тротоарите в участъка от пресечката с ул. „Пенчо Черковски“ (Старата улица) до пресечката с ул. „Капитан Райчо“, изброяват от общинското ръководство.
Стартирала е и очакваната от дълги години реконструкция на ул. „Матей Преображенски“.


„До дни ще приключи работата по тротоара в квартал „Боюв яз“, водещ към жилищните квартали „Априлци“ и „Успех“. Предстои ремонт и на тротоара от другата страна.
Изпълнява се проектът за „Изграждане на довеждащ водопровод на кв. Марча и село Крънча в община Дряново”, който е с обща дължина 1,623 км. и ще реши трайно дългогодишния проблем с водоснабдяването в тази част на общината“, казват още от кметството.


Съблекалните при басейна в спортен комплекс „Локомотив“ вече имат нов покрив.
„След санирането и ремонта на покрива на Културния дом през миналата година, сега се работи по пространството северно от сградата. Върви и реконструкцията на общинския път до село Куманите. Приключи асфалтирането на улици в село Янтра и село Раданчето. Предстои извършването на същата дейност в село Керека.
Скоро ще започне работата и по ремонта на паркинга до Пощенската станция“, отчитат от Община Дряново.
Подписан е и договор за изпълнение на проекта „Подмяна спортна настилка на баскетболно игрище в спортен комплекс „Локомотив“ – гр. Дряново“.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *