ГорещиОбщество

Дряновци се включват в национална кампания „Предай добро за СИМОНА”

Десетки известни певци и музиканти, спортисти, клубове и фирми обединяват усилия за мащабно благотворително събитие в Дряново на 6 юли, с което да помогнат за лечението на 3-годишната Симона, която е била диагностицирана с медуобластом (тумор в малкия мозък) и обструктивна цефалия. Нейният баща работи в Дряново, което прави много хора от града съпричастни и желаещи да помогнат.
На 6.07. /четвъртък/, от 17:30 часа с концерт на стадион “Локомотив” с участието на рапърите Fyre и Dim4ou, Torino & Pashata, PG & DRINK, DJ Diass, DJ Theo, водещи на събитието – DJ George и DJ Teddy Georgo, в благотворителната изява ще има и откритата тренировка с множество изявени спортисти, вкл. Даниел Асенов, 6-кратен европейски шампион по бокс, участник в последните две олимпиади и още много изявени спортисти и спортните клубове от Дряново и цялата страна.
Сред потвърдилите подкрепата си за каузата изпълнители са рапърите Fyre и Dim4ou, Torino & Pashata, PG & Drink, известният български диджей и продуцент DJ DIASS, DJ THEO и др. Водещи на събитието ще бъдат DJ George и DJ Teddy Georgo. Участие ще вземат също талантливите възпитаници от Класа по народно пеене на Ана Борисова – Божидар Данев, Гергана Тодорова и Стасимира Стоянова, Клас по модерен балет към НЧ „Развитие-1869“ с ръководител Елеонора Дянкова, Леон Даниел, Мария Пенчева и др..
Инициативата ще бъде подкрепена с професионално озвучаване и сцена от Пламен Йорданов, собственик на „Би Саунд” ЕООД – Велико Търново.
Голяма подкрепа ще окажат и редица спортисти, сред които 6-кратният европейски шампион по бокс Даниел Асенов, националите по баскетбол Цветомир Чернокожев, лекоатлетите Маринела Нинева и Стоян Владков, Калоян Колев – майстор на спорта и заслужил треньор, медалист от световни и европейски първенства – ММА Шумен, Галин Методиев – треньор на Спортен клуб „Шуменска крепост“ и треньор № 1 на Българската федерацията по кикбокс за 2021г., Християн Тотев – четирикратен световен и петкратен европейски шампион по муай-тай, Полина Галинова – двукратен световен шампион по кикбокс, Мариян Петков – многократен републикански шампион, европейски и световен шампион по кикбокс, Виктор Иванов – многократен държавен шампион, трикратен балкански шампион, Европейски и Световен шампион по ММА. Ще се включат и ФК „Локомотив 1927”, Тенис клуб „КРИСТИ”, Клуб по лека атлетика „Локомотив”, Боксов клуб „Локомотив”, Клуб по спортно ориентиране ”Бачо Киро-94”, Спортен клуб по ММА „Шумен”, Спортен клуб по кикбокс „Шуменска Крепост” Шумен, Спортен клуб „СТИМУЛ” Всички те ще участват в откритата тренировка на ст. „Локомотив“, която ще води Деси Христова, треньор на Спортен клуб „Стимул” – Шумен.
Васил Стоименов и екипът на изворна вода „БАЛДАРАН” ще осигурят вода за всички участници в спортното събитие.
В часовете преди това ще бъде организиран и базар в парка пред спортния комплекс, приходите от който също ще бъдат дарени за лечението на Симона (за участие и повече информация относно базара – Йорданка Иванова – 0899 58 61 20).
Фотограф на благотворителната изява ще бъде Радослава Кунчевска, а събитието ще се излъчва на живо в Yotube канала на Община Дряново от Йоан Асенов, Ангел Иванов, Иван Димитров, Димитър Филипов и Петър Ламбев.

Можете да подкрепите малката Симона и с дарение по дарителска сметка:

Първа Инвестициона Банка
титуляр – майка – Йоана Христова-Пенковска
BG09 FINV 9150 1317 684533
BIC FINVBGSF
Пощенска банка
BG63BPBI79311028600101
Йоана Стоянова Христова
PAY PAL
Yoana Stoyanova Hristova
[email protected]
REVOLUT @20simona LT373250004190539180

Симона Пенковска от Габрово от септември 2022 г. се бори с тежката диагноза медуобластом (тумор в малкия мозък) и обструктивна цефалия. На 25 септември, през нощта, Симона получава гърч и е приета в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където след скенер се установява наличието на образувание. Пренасочена е към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. След две операции – на 26 септември и на 28 септември, заради обструктивната цефалия и за премахване на четири сантиметровия тумор, следва и трета операция. След интервенциите 3-годишната Симона не може да стои изправена на краката си, а иска да прави крачки, да тича и да играе като всяко друго дете.
Операцията за премахване на тумора в малкия мозък е сложна манипулация и в 90% от случаите е неуспешна. Симона обаче успява да се пребори – при направения ядрено-магнитен резонанс се установява, че образуванието е премахнато напълно и няма разсейки. Симона има още два курса химиотерапия в България, а след това има нужда от допълнително лечение в Германия – имунотерапия, протонотерапия. За целта са нужни поне 220 000 лв. Повече от половината сума е събрана, а заедно ще съберем и другите нужни средства!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *