ВодещиНовини

Близо 80 доброволци показаха умения за спасителни операции на състезание в Трявна

Един от участниците избра атрактивното събитие, за да предложи брак на своята избраница

Община Трявна бе домакин на тазгодишното състезание на доброволци, което се проведе на местния стадион „Ангел Кънчев“ в града. Инициативата, която стартира през 2022 година за популяризиране на доброволните формирования у нас, събра във възрожденска Трявна близо 80 участници, които показаха най-доброто от себе си в подготвените колективни и индивидуални дисциплини.

Събитието бе организирано от Национална асоциация на доброволните формирования и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при МВР с любезното съдействие и гостоприемство на Община Трявна по повод 5 юни – Българският ден на доброволеца.


Състезанието бе официално открито от кмета на Община Трявна Силвия Кръстева.
Събитието бе белязано и с предложение за брак на член от Доброволно формирование „Мейдей“ – Пловдив, към своята избраница, която каза заветното „Да“.
В колективните дисциплини взеха участие общо 13 отбора от цялата страна, а в индивидуалните 11 доброволци. Община Трявна също се представи с отбор, а участниците показаха завидни качества, умения и знания, свързани с пожарната безопасност и защита на населението при бедствия и кризисни ситуации.


Най-добро време и най-голям брой точки – 180, записа отборът на ДФ „Казанлък“, които оглавиха и челното класиране.

Второ и трето място си поделиха двата отбора на ДФ „Варна“, които записаха съответно 165.5 и 163.5 точки.

Община Трявна се нареди на престижното осмо място, като изпревари отборите на Сърница, Севлиево, Банско, Стрелча и Челопеч, с краен резултат 133.5 точки.

Първи в индивидуалната дисциплина се нареди Георги Кемалов от ДФ „Казанлък“ с най-добро време 7, 18 сек., втори остана Денислав Попов от ДФ „Варна 1“ с 7, 26 сек., а третото място зае Ивелина Попова от АСП – Пловдив с 8, 22 сек.

Наградите бяха официално връчени в неделя от кмета на Община Трявна, представителите на Национална асоциация на доброволните формирования, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР и директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово.
За своите тактически умения, бързи реакции и знания при бедствени и кризисни ситуации всички участници получиха купи и грамоти.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *