ГорещиНовини

Пролетен събор – Дряново 2023 посреща хиляди почитатели на фолклора

Събитието ще е от 26 до 28 май

С богата тридневна програма ще се проведе първото издание на Пролетен събор – Дряново. Събитието ще е от 26 до 28 май. На сцената в центъра на града ще се изявят както местни танцови състави и певчески групи, така и известните народни певици Петя Панева, Ива и Велислава Костадинови, Мария и Магдалена Филатови.

Предвидени са и много забавления за децата.

В пределите на пешеходната зона и на паркинга пред сградата на Община Дряново ще бъдат разположени атракциони като гондола, паратропер, батути, въртележки и др. Ще има и специални детски партита преди концертите.
В търговската зона ще се предлагат храна, ръчно изработени творби, както и разнообразие от стоки. Специален щанд ще има фондация „Улични сърца БГ“, която поддържа изключително качествен приют за безстопанствени кучета в село Глушка и работи съвместно с Община Дряново за ограничаване на популацията на такива животни. Те ще запознаят хората със своята дейност, ще предоставят ваучери за безплатна кастрация и ще дадат ценни съвети относно поведението и възпитанието на домашните любимци.

ПРОГРАМА

26 май
18:00 ч. – ФТК „Дряновци“ с ръководител Маруся Млъзева и Детска вокална група „Дряновски звънчета“ с ръководител Яница Петрова от НЧ „Развитие-1869“, Танцов състав „Ороигралец“ и Вокална група „Ганчовски снахи“ от НЧ „Денчо Славов-1900“ – с. Ганчовец, Певческа група „Цареволивадски напеви“ с ръководител Митко Маринов от НЧ „Върбан Генчев-1924“ – с. Царева ливада;
19:00 ч. – Петя Панева, победител в „Гласът на България“;
27 май
18:00 ч. – Представителен детско-юношески танцов състав „Балканджийче“ с хореограф Цветозар Кьоровски от НЧ „Развитие-1869“;
19:00 ч. – Ива и Велислава Костадинови;
28 май
18:00 ч. – ФТК „Дряновци“ с ръководител Маруся Млъзева
19:00 ч. – Мария и Магдалена Филатови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *