ГорещиОбщество

​​​​​Представят благотворителна фотоизложба „7.8 по Рихтер: Спасителите“ в Габрово

Благотворителната фотографска изложба „7.8 по Рихтер: Спасителите“ представят на 13 май от 11.00 часа на площад Възраждане“ в Габрово. Организатори на събитието са Областна администрация- Габрово и „Пещерно спасяване“ .Над 60 кадри от „Мисия Турция“ представят трагедията в южната ни съседка след опустошителното земетресение на 6 февруари т.г. през погледа на спасителите. В рамките на събитието ще се проведе и симулация на техники, използвани от екипите на “Пещерно спасяване“.
По време на изложбата ще бъдат поставени дарителски кутии. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на техника и екипировка за спасителите.
“Пещерно спасяване“ е доброволна, независима и неполитическа организация, осъществяваща дейности по издирване и спасяване в пещери и пропасти на хора, попаднали в екстремални ситуации, оказване на помощ при природни бедствия и аварии. Екипите на организацията са единствените в страната, които извършват спасителни операции в пещери. Организацията се самоиздържа от членски внос, а екипировката се закупува с лични средства на спасителите и с помощта на благодетели.
операции.
На 8 февруари 2023 екип на „ Пещерно спасяване“ заминава на мисия в Турция, където се включват в спасителните и издирвателни операции. На терен са изпратени 12 спасители, които 6 дни остават във вилает Хатай- един от най-засегнатите региони в страната. За проявения героизъм по време на мисията спасителите са наградени от президента Румен Радев с грамоти.

Веселина АНГЕЛОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *