ВодещиНовини

Зам. министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов връчи нови служебни пистолети „Валтер“ в ОДМВР Габрово

Зам.министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов посети Областната дирекция на МВР в Габрово. На кратка церемония той връчи нови пистолети на служители. На мероприятието присъстваха директорът на ОДМВР Габрово – старши комисар Цветомир Цонков, заместник-директорът комисар Цветан Петков, началниците на районните управления в Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна, както и служители на областната дирекция.
В изпълнение на един от водещите приоритети на ръководството на МВР, за осигуряване на необходимото оборудване на служителите са закупени 10 пистолета. Те ще бъдат разпределени за нуждите на униформените в районните управления към ОДМВР Габрово.
Проблемът с безопасността на пътя е постоянен приоритет на МВР – коментира заместник-министърът. Трафикът е натоварен. Чувството на безнаказаност на нарушителите на Закона за движението по пътищата трябва да се атакува с редовни проверки и адекватни санкции, кампании с акцент и недопускане на управление на МПС от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. Поръчани са нови автомобили, тестове за наркотици и алкохол, камери.
По време на срещата бяха обсъдени техническото, материално и кадрово осигуряване, спецификите на криминогенната обстановка на обслужваната територия и други организационни въпроси.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-МВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *