ВодещиНовини

Делегация от Дряново гостува на побратимения град Сероцк в Полша

Мариета Енчева и Милен Стоянов са посетили обекти, в които местната власт е инвестирала през последните години

Делегация от Дряново гостува на празника на побратимения град Сероцк в Полша. Така сътрудничеството между двата града се утвърждава. След подписаното преди година споразумение, през октомври 2022 г. делегация от Полша уважи празника на Дряново, а сега представители на българската община станаха част от празничните събития в Сероцк.
Мариета Енчева, директор на дирекция Архитектура, строителство и общинска собственост и общинският съветник Милен Стоянов посетили обекти, в които местната власт е инвестирала през последните години. Подобренията са основно в облагородяване на крайречната зона, както и построения нов стадион и спортната зала, която е в процес на изграждане. Впечатление им направили също детска площадка с изцяло естествени материали, светлинната сигнализация на пешеходните пътеки и осигуряването на безопасността на автобусните спирки.
„Това са ценен опит и идеи, които е възможно да бъдат приложени в обозримо бъдеще и в Дряново“, споделят от общинската администрация.
По време на визитата си в Полша Мариета Енчева и Милен Стоянов са участвали и в голямото празнично шествие, заедно с Артур Борковски, кмет на Сероцк, представители на всички други побратимени градове и на местните институции, спортни клубове и пр.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *