ВодещиНовини

220 служители на полицията са ангажирани с охраната на изборните секции в Габровско

Общо 220 служители на ОДМВР и Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Габрово са ангажирани с осигуряване охраната на изборните секции в Габровска област.
Охраната на изборните помещения в ноща срещу вота е преминала спокойно и без инциденти. В 7:00 ч. на 2 април помещенията, определени за секции, са предадени на Секционните избирателни комисии (СИК). Към момента няма данни и сигнали за нарушаване на нормалното протичане на изборния процес в региона.
Звеното „Български документи за самоличност“ (БДС) ще работи в изборния ден от 08:30 ч. до 19:00 ч. и ще се издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени или унищожени лични карти, както и документи с изтекъл срок, за да могат гражданите да упражнят избирателните си права.
От ОДМВР Габрово посочват, че гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл [email protected].
От пресцентъра на полицията припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *