ВодещиКултура

Най-хубавите пролетни празници – Лазаровден и Цветница – в Боженци!

За поредна година на 8 и 9 април МАИР „Боженци“ е част от Европейските дни на художествените занаяти, организирани и координирани от РСО „Централна Стара планина“. Всички гости на резервата ще имат възможност да се включат безплатно в ателие „Мозайка“ и творческа работилница „Калиграфия“. Тази година мотото на дните е „Огледай се, занаятите са навсякъде“. В това ще ви убедят преподаватели и студенти от Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, които ще водят ателиетата. Екипа от катедра „Стенопис“ ще представи възможностите на артистичната, класическа стенописна техника мозайка и посетителите ще могат да си изработят малък сувенир за спомен. Гостите от катедра „Графичен дизайн и визуални комуникации“ ще въвлекат посетителите в тънкостите и красотата на ръкописния шрифт, чрез творческа работилница „Калиграфия“.

Прекарайте най-хубавите пролетни празници – Лазаровден и Цветница, в Боженци. Музеят в Боженци предлага на своите гости богата програма:

8 април – 12:00 ч. – Концерт на Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ – на мегдана

8 и 9 април – 10:00 ч. – 16:00 ч. – Ателиета „Мозайка“ и „Калиграфия“ – Изложбена зала на Старо школо

На 8 април – Лазаровден, ДФА „Габровче“ ще поздравят всички гости на резервата с празничен концерт и ще усмихнат сърцата и душите Ви.

Очакваме Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *