ВодещиНовини

Представят 22 български изби с над 130 различни вина на изложение в Трявна

Балканското градче за първи път ще е домакин на Фестивал на българските винени сортове

За първи път в Трявна от 28 до 30 април ще се състои първото по рода си дегустационно изложение  – Фестивал на българските винени сортове. Организатори на събитието са Община Трявна и „Ди вино“ – издател на едноименното списание, посветено на напитката. В рамките на трите фестивални дни ще се представят общо 22 български изби с над 130 различни вина, поп и джаз музикални вечери, състезание по надяждане с люти сосове, мастъркласове. Ще бъде връчена и наградата „Вино на публиката“. Целта на Община Трявна е събитието да се утвърди като традиционно, както в местния културен календар, така и в Националния винен календар на България, посочват от Община Трявна.

В музикалната програма по време на цялото събитие ще се включат поп и джаз изпълнители от Габрово, които ще представят кавъри на евъргрийни и съвременни хитове, както и джаз триотo Sunshine Duo.

Фестивалът на българските винени сортове ще отличи и вино на публиката, а наградата на избата победител ще връчи кметът на Община Трявна. В рамките на мероприятието ще бъде обособен информационен щанд, където ще бъдат изложени брошури и материали за предстоящи културни и спортни събития в региона до края на годината.

Община Трявна и „Ди Вино“ информират всички посетители, че спазването на обществения ред по време на събитието е задължителен и ще бъде упражняван контрол при злоупотреба с дегустациите на вината, допълват организаторите.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *