ВодещиНовини

Поставиха мантинела на пътя между Трявна и дряновското село Царева ливада заради незаконни сетища

Заградиха с мантинела пътен участък заради незаконни сметища. Поставеното заграждение е с дължина 15 метра.
Във връзка с постъпили множество сигнали за образували се нерегламентирани сметища по Републикански път III-609, в участъка между Трявна и дряновското село Царева ливада, констатирането и почистването им от общински служители, ръководството на Община Трявна предприе необходимите мерки за предотвратяване на нови в посочения участък.
За проблема и липсата на предпазна мантинела, която да ограничава свободния достъп до терена, позволяващ изхвърляне на строителни и едрогабаритни отпадъци регулярно във времето, кметът на Община Трявна Соилвия Кръстева е информирала официално директора на ОПУ – Габрово инж. Деян Георгиев.
„В непосредствена близост до Републикански път III-609 в участъка Трявна – Царева ливада, преди разклона за с. Стайновци, често констатираме струпване на строителни отпадъци, които своевременно почистваме. В тази връзка, моля да поставите преградно съоръжение тип мантинела, за да предотвратим повторното образуване на нерегламентирано сметище“, заявява в писмо си до ОПУ – Габрово Силвия Кръстева.
Община Трявна напомня, че е забранено изхвърлянето на строителни и едрогабаритни отпадъци в и извън съдовете за битови отпадъци! Глобата за нарушителите е от 300 до 1000 лв. Сигнали и заявки за извозване се приемат на тел: 0677/624 56.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *