ВодещиТуризъм

Последователи на туристическо дружество „Лудите мечки“ в Дряново покоряват планински върхове

Интерес предизвикал поход в сърцето на Родопите сред внушителни водопади

Туристическо дружество „Лудите мечки“ в Дряново продължава да развива активна дейност да организира излети и походи сред причудливата природа. Дружеството вече е популярно в цялата страна и с инициативите си привлича стотици запалени по планинарството.
„С настъпването на пролетта и нашата активност е в подем. Организирахме поход до връх Ком с не малка група от 30 човека. Над 70 души се включиха наскоро и в еднодневен преход в община Дряново“, сподели Георги Соколов, който е организатор на събития и учредител на Туристическо Дружество „Crazy Bears“.
Той допълни, че изключително успешен е бил и походът в сърцето на Родопите, където в момента водопадите са в активност. Ентусиастите от туристическото дружество и техни последователи са посетили и атрактивната пещера Лепеница, отново в Родопите.
„Предстои ни да осъществим още доста набелязани маршрути. Много е добре, когато има възможност повече хора да ни се доверят и да се докоснат до планината. Възнамеряваме да реализираме преходи до Хижа „Триглав“, еднодневен великденски преход по трасето Дряново-Боженци-Трявна. Ще водим групи до Белоградчишките скали, Хижа „Иванина поляна“, до връх Миджур, хижа „Осогово“, информира Георги Соколов.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *