ГорещиОбщество

Подкрепят местни инициативи в Дряново със суми до 3000 лева

Открита е процедура за подаване на проектни предложения за финансиране от Общински фонд

Откриване на процедура за подаване на проектни предложения за финансиране от Общински фонд за подкрепа на местни инициативи в Дряново. Финансирането на фонда за 2023 г. е осигурено от Община Дряново и Платформа АГОРА в рамките на проект „Общински фондове за местни инициативи: устойчив модел за подкрепа на активните общности“. Общият бюджет на фонда е 18 000 лв. и е осигурен от Община Дряново – 10 000 лв. и Платформа АГОРА – 8000 лв.
„Целта на финансовата подкрепа от фонда е да реализира ползи и въздействия от прилагането на подходи и практики с участието на общността при решаването на местни проблеми, подобряване на средата и качеството на живот на общността. Предоставената финансова подкрепа е гарантиран базов фонд при изпълнението на местни инициативи на общността, в търсене на възможности за мобилизиране на допълнителни средства за реализацията им. Максималният размер на сумата, с която фондът може да подкрепи една местна инициатива, е до 3000 лв. Срокът за изпълнение и отчитане на инициативите е 15 юли 2023 година“, информират от общинската администрация в Дряново.
Кандидати могат да бъдат неправителствени организации, определени за извършване на общественополезна дейност, читалища, сдружения на собствениците на етажна собственост, местни културни институти, както и неформални граждански обединения, осъществяващи дейността си на територията на община Дряново, които допринасят за развитие на местната общност.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *