ВодещиНовини

Общинската управа на Видин спаси дряновски футболисти от глоба и служебна загуба

Тодор Георгиев, председател на Общински съвет-Дряново: „Благодарни сме на общинското ръководство на Видин, което помогна на играчите след като микробусът им аварира минути преди важен мач“

Общинската управа на Видин е съдействала на ФК „Локомотив“-Дряново в критичен момент преди важен мач. На 31 март младите футболисти от града на майстор Колю Фичето е трябвало да мерят сили с ФК „Бдин“ в крайдунавския град. За зла участ обаче микробусът на дряновския тим аварирал край село Арчар, на 30 километра от Видин.
„Заедно с председателят на Управителния съвет на ФК „Локомотив“-Дряново Пламен Обрешков реагирахме незабавно. Обадих се на кмета на Видин д-р Цветан Цеков и на заместника му Светослав Скорчев като им обясних ситуацията. Двамата веднага изпратиха превоз, с който нашите играчи стигнаха навреме на терена, играха и се разминаха с глоба и служебна загуба“, сподели Тодор Георгиев, познат още като DJ Теди Джорджо, който изключително милее за спорта в Дряново.
С Пламен Обрешков успели да се свържат и с бизнесмена Ивайло Цветанов, който е родом от Дряново, но работи и живее във Видин. Като разбрал за случилото се, предприемачът също помогнал като платил ремонта на повредения бус и поел хранодена на футболистите.
„Благодарни сме и на собственика на водещата фирма за авточасти „Елит кар“ Златин Тотин, който пък по спешност предостави необходимите части и микробусът беше поправен в Автоцентър на Фиданка и Станислав Илиеви“, разказва за премеждието и бързата реакция на всички изброени лица Тодор Георгиев.
Заради това дряновци са изпратили официален благодарствен адрес до кмета д-р Цветан Ценков и зам.кмета Светослав Скорчев.
„Ръководството и футболистите на ФК „Локомотив 1927“ Дряново изказваме огромната си признателност и благодарност за Вашата съпричастност и помощ за транспортирането на футболистите ни до град Видин, както и съдействието Ви да бъде по–бързо отстранен проблема с микробуса на ФК „Локомотив 1927“ Дряново.
Този акт на добро е едно доказателство на думите на Алберт Швайцер – „Ако правиш постоянно добро, ти си магьосник. Защото както слънцето може да разтопи леда, така и добротата може да преодолее неразбирането, враждебността и недоверието!“
Искрено се надяваме, че и за в бъдеще ще имаме едно положително партньорство в съвместни прояви и инициативи.
Искрено Ви желаем здраве, щастие, успех и просперитет както за Вас така и за Община Видин“, се казва в обръщението, което е подписано от Пламен Обрешков, председател на УС на ФК „Локомотив“ Дряново.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *