ГорещиНовини

Община Дряново и Сдружение „Младежки компас“ разясняват на подрастващи ролята на местната власт

Община Дряново и Сдружение “Младежки компас” стартираха инициатива за младежко включване чрез информиране на младите хора от общината за важността на местната власт и каква роля играе тя в техния живот.
По време на форума е предвидена дискусия на тема какво представлява Местен младежки парламент и как желаещите могат да вземат участие в работата му. На младежите ще бъде разяснено каква е дейността на Общинския съвет. Младите хора ще бъдат провокирани да споделят свои интересни идеи за развитието на града.
На събитието участниците добиват представа как функционира общината и какво е да си общински съветник.
На въпросите на младежите отговарят кметът Трифон Панчев, зам.-кметовете и общинските съветници от общината.
„Делегатите ще имат възможност “да влязат в обувките” на общински съветник в интересна симулационна игра, в която ще могат да предлагат идеи за своята община и да ги защитават пред останалите участници с помощта на общинските съветници. Накрая ще получат сертификат лично от градоначалника Трифон Панчев.Това е инициатива, с която целим да изградим политически и граждански активни млади хора, които могат пряко да се запознаят с управлението на своята община и на местния парламент“, обясняват организаторите.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *