ВодещиОбщество

Община Дряново инвестирала 83 500 лева в развитието на спорта през 2022 година

Oбщина Дряново е осигурила през 2022 г. общо 83 500 лева от собствените си приходи за развитието на спорта. Средствата са предоставени под формата на субсидия за тренировъчна дейност и за организирането на традиционни за града турнири, за подготовка на национални състезатели от Дряново, както и за организиране традиционното награждаване на най-добрите спортисти на Дряново.
Спортните клубове са ползвали безвъзмездно наличните спортни бази. Това отчитат от общинското ръководство на Дряново.
„Всички учебни заведения и детски градини изпълниха проекти за провеждане на физическо възпитание и спорт в извънкласни форми на обучение.
Спортните терени, в СК „Локомотив“ в Дряново и на стадион „Републиканец“ в с. Царева ливада, посрещнаха множество спортни турнири за деца и юноши, както и срещи на северозападна футболна лига, национални и регионални състезания по лека атлетика и тенис на корт. През годината са реализирани дейности по поддръжка на терените от Община Дряново. Частични ремонтни дейности и подмяна на оборудване е направено в Спортната зала в града“, се посочва в годишния отчет на кмета Трифон Панчев.
На територията на общината са развивали дейност Спортен клуб по ориентиране “Бачо Киро-94”, Клуб по лека атлетика “Локомотив” , Футболен клуб “Локомотив-1927”, Тенис клуб “Кристи”, ФК „Боруна“ – Царева ливада, Спортен клуб на хора с увреждания “Успех – Дряново”. От ноември 2022 г. на територията на община Дряново е регистриран и Боксов клуб „Локомотив“. Сформиран е и филиал на ОБК „Чардафон“ Габрово.
„Всички спортни клубове участваха активно в състезанията от държавния спортен календар. През 2022 г. Община Дряново бе организатор, партньор и домакин на редица спортни прояви.
На 16 октомври в Дряново се проведоха три състезания по лека атлетика с национален характер, в които участие взеха спортисти от цялата страна. Домакинствахме 53-то издание на лекоатлетически пробег „Колю Фичето“. В него се включиха 122 души от 24 клуба в различни дистанции на пистата на стадион „Локомотив“.
Проведен бе последният старт от веригата „Рън България“ за 2022 – „Дряново рън“ и финал на състезанията от осмия сезон от веригата „А1 атлетика за младежи“. Всички участници бяха наградени от световната шампионка по скок дължина за девойки под 20 години Пламена Миткова, балканската шампионка на маратон Маринела Нинева и заместник-кметовете на Община Дряново Ангел Ангелов и Николай Карагьозов“, подчертават от общинската управа.
Освен това в Дряново се е провел за първи път кръг от Държавното първенство по силов многобой. Зрелищната надпревара включвала 6 дисциплини, сред които теглене на камион, вдигане на кола, силова щафета и др. Първенството под наслов „Силните срещу дрогата“ е било организирано от Българската федерация на силовите атлети, Министерството на физическото възпитание и спорта и Община Дряново.
„От 16 до 19 юни 2022 г. над 400 деца от общо 34 отбора, взеха участие в шестото издание на Детски футболен турнир – Дряново. В продължение на три дни на стадион „Локомотив“ се състоя второто издание „Фит фест“. Жители и гости на Дряново участваха в групови тренировки с инструктори по пилатес, табата, зумба, йога, аеробика, водна аеробика и състезание с велосипеди и тротинетки.
В спортния календар бяха включени още футболни първенства, регионални турнири по тенис, турнир по футбол за девойки и др.На 19 декември, се проведе 53-то награждаване на 10-те най-добри спортисти на Дряново. Отличени бяха тримата най-добри спортисти с увреждания и треньор на Дряново за 2022 г. Освен престижната класация, бяха връчени и 4 специални награди за принос в развитието на спорта на община Дряново. Изборът на най-добрите в спорта и треньор на годината бе направен от комисия, в която участваха представители на Общинска администрация, Общински съвет – Дряново, журналист и представители на училищата в Дряново“, подчертава още кметът Трифон Панчев.

Веселина АНГЕЛОВА

снимка-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *